Sherco-föraren David Knight från Isle of Man vann den fjärde omgången av SuperEnduro-VM som kördes under helgen vid Guadalajara, Mexiko. Efter att ha kört till sig placeringarna 2-1-3 i racen kammade Knight med segern före mästerskapsledare, den polske KTM-föraren Taddy Blazusiak, med en poängs marginal. Storbritanniens Jonny Walker (KTM) kom trea, medan svenske Husqvarna-föraren Joakim Ljunggren kom sexa. Här kan du läsa mer, se en film från racet och höra Joakim kommentera tävlingen.

Walker satte den snabbaste tiden i Superpole och var således första med att välja plats vid startgrinden för Final #1. Medan Walker valde att ställa upp på innerspår, var det Blazusiak - från kanten - som var snabbast i starten, en position han sedan behöll under resten av racet för att köra hem första segern för kvällen. Bakom honom, lyckades Knight hålla Walker bakom sig för att köra till sig andraplatsen, före Walker som slutade som trea i racet.  Joakim Ljunggren slutade som femma.

I den omvända startordningen för Final #2 var det hemmaföraren Homero Diaz (KTM ) som vann starten (holeshot) . Men med Blazusiak placerade mitt i fältet av förare, kopplade Knight greppet och tog över ledningen i slutet av första varvet, för att vilt uppvaktad av Walker, vara först över mållinjen, med Walker som tvåa. Blazusiak gjorde en jätteprestation för att sluta på tredje plats medan Joakim Ljunggren slutade på en imponerande fjärdeplats.

I den tredje och kvällens sista race för seniorernas ”Prestige-klass” var det Frankrikes Mathias Bellino (Husqvarna) som rundade den första kurvan uppe i tätposition. Men en krasch gjorde att han fick se sig omkörd av Blazusiak och Knight. Men Bellino var snabbt uppe i tempo igen, och hade snart förvånat i stort sett alla då han först körde förbi Knight för att därefter även köra om Blazusiak och en stund senare säkra sin första seger i SuperEnduro-VM. Väl medveten om att en tredjeplats var tillräckligt bra för att vinna totalsegern i deltävligen, följde Knight efter andreplacerade Blazusiak över mållinjen. Efter att ha kraschat i första kurvan kämpade sig Walker upp till sjunde plats och fick därmed kliva upp på tredje steget på prispallen.

image00002

 

 

Taddy Blazusiak leder mästerskapet med sina 217 poäng, före David Knight (199 poäng) och Jonny Walker (156 poäng). Joakim Ljunggren ligger sexa på 126 poäng.

I Junior-kategorin var kvällen en höjdare för Italienske Beta-förare Giacomo Redondi. Han vann klassens båda racetävlingsseger, och fick således kliva högst upp på pallen, före Mexikos Didier Goirand (Husaberg) och Javier Castro (KTM).

SuperEnduro-VM fortsätter med den näst sista omgången av serien i Barcelona, Spanien den 9 februari.

KLICKA HÄR FÖR ATT HÖRA JOAKIM LJUNGGREN KOMMENTERA RACET I MEXICO...

(Intervjun är utförd av Mikael Sandberg - www.tibromk-enduro.nu)