KTM: s Cody WEBB säkrade sin andra totalseger för i 2015-2016 års SuperEnduro VM genom sin vinst i deltävlingen i Tyskland. KTM:s Jonny Walker (GB) tog andraplatsen medan Colton Haaker (USA-Husqvarna) vann sin första pallplats i mästerskapet genom sin tredjeplacering i Riesa.

På en bana som var minst sagt krävande och oförsonlig, var det WEBB som konsekvent körde jämnast av hans medtävlande för att ta segern. Efter att han kört in som trea i Akrapovic Superpole bakom Haaker och Taddy Blazusiak (PL-KTM), vred Webb lite extra på gasen för att ta segern i kvällens första race.

I race två lyckades WEBB undvika det värsta av startkaoset omvänd och kämpade sig snabbt upp till andraplatsen. Efter att ha närmat sig tävlingsledaren Alfredo GOMEZ (S-KTM) gjorde han ett försök att överta ledningen på sista varvet men missade denna chans och var tvungen att nöja sig med andraplatsen.

I race 3 slutade Webb som femma och vann därmed totalt med en ynka poängs marginal till kvällens totaltvåa, Jonny WALKER.

-Jag är super glad att komma undan med segern ikväll. Två totalsegrar efter två starter är en perfekt start på mästerskapet för mig. Banan var tuff ikväll. Det fanns inget utrymme för misstag och det var en fin linje mellan att stanna upp eller krascha, sa Webb.

Svenske Andreas Linusson hade tyvärr en mindre lyckad helg och slutade på 10:e plats i race 1 och race 2 och körde in på 9:e plats i kvällens tredje heat. Andreas Linusson ligger nu på nionde plats totalt i mästerskapet med sina 45 poäng.   Cody Webb leder mästerskapet (102 poäng) före Jonny Walker (100 poäng) och Colton Haaker (84 poäng).

Nästa deltävling (deltävling 3) i SuperEnduro-VM körs den 20 februari i Villa Gessel, Argentina.