Husqvarna Motorcycles har presenterat sina nya tvåtaktsmaskiner - helt nya, bränsleinsprutade TE 250i och TE 300i. Modellerna som nu kommer med bränsleinsprutning uppges erbjuda oöverträffade fördelar med avseende på prestanda, körbarhet, bränsleförbrukning och användarvänlighet. Tillsammans med de bränsleinsprutade 2-taktsmaskinerna presenterar Husqvarna Motorcycles dessutom ett kraftigt uppdaterat sortiment av TE- och FE-maskiner för modellåret 2018.

 

NY GENERATION 2-TAKTARE

De bränsleinsprutade TE 250i och TE 300i-maskinerna har motorteknologi som revolutionerar området bland 2-takts enduro-motorcyklar. Dubbla bränslespridare placerade hos överföringsportarna, ska se till att det nya systemet hela tiden levererar den perfekta mängden bränsle till motorn, i alla lägen. Husqvarna anger även att modellerna erbjuder en betydande minskning av bränsleförbrukningen och utsläppen, och även ger en mjuk och fin kraftleverans.

Med spridarna som levererar bränsleblandningen placerade nedåt i överföringsporten, menar Husqvarna att en mycket effektivare förbränning säkerställs. Omsorgsfullt placerad på cylinderns baksida, ett speciellt rör registrerar tryckdata till den nya ECU-enheten. Genom att samla in information från gasspjällslägesgivaren, luft- och insugstryckssensorerna, tillsammans med vevhusets tryck- och vattentemperaturgivare, kompenserar ECU:n automatiskt för temperatur- och höjdskillnader, vilket eliminerar behovet av att modifiera bestyckningen som hos en förgasare.

Vital för intern motorsmörjning lagras 2-taktsoljan i en separat tank, vilket eliminerar behovet av förblandning. Med sitt fyllnadsrör som löper genom ramen, uppges innehållet i 0,7 liters-tanken ge olja för fem fulla tankar av bränsle, i vissa fall mer, beroende på körförhållandena. Kontrollerad av EMS-enheten levererar oljepumpen den idealiska mängden olja för stunden vilket i sin tur reducerar oljeförbrukningen samt överdriven rök.

MY18 ENDURO HÖJDPUNKTER (alla modeller)

=> WP Xplor 48 framgaffel → nya gaffelrör & grundinställning för ökad känslighet och motståndskraft mot genomslag.

=> Magura bromsok och GSK-bromsskivor →  Ska ge utmärkt känslighet och progression

=> Nytt ProTaper-styre → för klassledande funktion och stil

De nya Husqvarna MY18 enduro-sortimentet kommer att finnas tillgängligt från juli månad hos alla auktoriserade återförsäljare av Husqvarna-motorcyklar.