Imorgon, lördag 1 juli, är det dags för årets Superenduro SM. Som vanligt körs den i samband med SM Veckan och i år är det Borås som är värd för denna gigantiska idrottsfest.

Supeenduro avgörs på Brodalsgatan, ett stenkast från centralstationen och cirka 700 meter från centrum. Banan i år blir en tight teknisk bana som inramas av läktare. Räkna med riktigt tät racing.

Vem är då favorit?

Ja, utan tvekan går det inte räkna bort regerande mästaren Joakim Ljunggren, sex guld av sex möjliga i denna disciplin inger en hel del respekt. Dock finns det utmanare, Andreas Linusson måste nog räknas som den största, ifjol snöt han en heatseger i Norrköping och det var helt jämt inför avgörande Final 3. Räkna med att han vill peta ner Ljunggren från tronen.

Bröderna Broström presterade fina resultat i fjol och kan även i år vara med och tampas högt upp liksom bröderna Fredrik och Jesper Johansson som troligen kommer gilla årets mer tekniskt svåra bana. Sedan ska nog inte heller John Nyström och Magnus Thor räknas bort från medaljstriden, två förare som satsat en hel del på både Superenduro och extremenduro.

Träningarna startar 15:00, och klockan 17:00 drar huvudtävlingen igång.

Kan du inte vara på plats i Borås sänds hela tävlingen i SVT Play från 17:00.

Även i SVT 1 sänds det från tävlingen, med fokus på Finalerna, och varvat med inslag från sim-SM.

Läs mer om tävlingen på www.superendurosm.se