Idag är det premiärdags i årets Enduro-SM. Covid-19 ställde onekligen till det rejält under början av säsongen och kommer naturligtvis även påverka denna försenade premiär. Tävlingen körs som publikfri och det är naturligtvis tråkigt. Men för dom som ändå vill följa det så kan du följa tävlingen via webradio (Svemo Play ) samt att programbladet finns i digital form på www.endurosm.se. Där finner du även liveresultat.

Att det blev fredag/Lördag denna gång beror på att det från början skulle köras som VM och alla tillstånd var sökta för dessa dagar, tanken sedan var att det skulle köras ett varvlopp på söndag men det är nu inställt.

Banvarvet i Skövde bjuder på 3 fina prov, som inleds med ett enduroprov i Skanskas stenbrott som bjuder på teknisk enduro med en körtid på cirka 11 minuter.

Därefter en lång skogstransport som går på mountainbikespår och stigar till Billinge slalombacke där ett gräsprov möter förarna. Körtid där crika 3 minuter.

Tillbaka till depån för service och idealtiden på loopen är 1 timme och 30 minuter.

Andra loopen startar med en lång skogstransport ut till ett andra enduroprov som körs vid områdets klassiska betongbackar. Körtid på det provet är cirka 10 minuter. Därefter ny terrängtransport in till service innan det är dags att bege sig ut på ett nytt varv.

Andra loopen har en idealtid på 52 minuter.

SM/JSM kör 3 varv respektive dag medan VRM/SM Dam kör 2 varv.

Breddklassen kör 1 varv + 2 prov (endast fredag).

Mer information på www.endurosm.se