På lördag och söndag är det dags för årets andra helg i årets Knobby Swedish Enduro Championship. Platsen denna gång är Helsinge Motorstadion i Söderhamn.

Banvarvet består av 3 stycken specialprov och transporter.

Från starten väntar en transport i blandad enduroterräng på cirka 25 minuter.

SP1 är ett långt enduroprov som startar med några minuter av sten och backar innan det går ut på fin skogsenduro med en blandning av sand, jord och rötter. Körtid för dom snabbaste runt 13-14 minuter.

En kort transport leder sedan förarna till SP2.

SP2 är ett crossprov som startar med gräsgärde för att sedan gå in på sandcrossbana för att sedan avslutas med ett kortare skogsparti med många lösa stenar.

Körtid för täten cirka 4-5 minuter. 

Efter SP 2 rullar förarna ut på en ny skogstransport på cirka 10 minuter som tar förarna tillbaka till depå och service.

Efter service och TK och direkt efter den start på SP3. 

SP3 är ett snabbt enduroprov som går på mestadels bred fint sandspår samt även en vända ut på gräsgärde med snabba svepande svängar. Slätt och fint nu men kommer under helgen bli krävande med sandstalp

Körtid för dom snabbaste cirka 7 minuter.

Därefter en ny skogstransport på cirka 15 minuter tillbaka till service och nytt varv.

Varje dag kör:

SM/JSM 3 varv + 2 SP 

SM Dam/VRM 2 varv + 2 SP 

Bredd 2 varv.

Banvarvet uppges inte bjuda på mycket vila då alla transporter går i terräng av varierande svårighetsgrad, allt från bökig enduro i nydragen terräng till fina skogstigar.

Proven ligger centralt samlade på tävlingsområdet och från depån är det inte längre än 300m till provet längst bort. 

Publik är åter välkommen vilket är mycket glädjande. 

Arrangören sänder som vanligt webradio på Svemo Play samt FM radio över depåområdet (91,2MHz). Utöver det finns digitalt programblad samt liveresultat på www.endurosm.se