Imorgon, lördag, är det dags för den sjätte och sista deltävlingen i årets svenska enduromästerskap. Göta MS bjuder upp till en finaltävling där varvet består av tre stycken specialprov samt ett extremeprov. Banan kommer att köras två varv av SM/JSM samt ett varv för VRM. Extremprovet kommer att köras varje gång förarna kommer in till serviceplatsen, totalt blir det fem gånger för SM/JSM och tre gånger för VRM. Inför finalen har vi några riktigt tuffa fighter att vänta.

På kvällen blir det sedan bankett med prisutdelning för årets SM och intresset för denna har varit så stort att man har sålt slut på alla biljetter redan.

 

Datum: Lördag den 26 september

Tider: 09.00 startar första föraren vid extremprovet, därefter passerar förarna provet löpande under dagen. Första förare beräknas gå i mål efter 14.00. Startordningen baseras på aktuell placering i årets SM, se www.endurosm.se

Plats: Litslena Sneby, vid RV 55, 3 km mot Uppsala

Resultaten från speakern kan följas på FM 107.9 (3 mils räckvidd).

Mer information om tävlingen finns på: www.gota.nu och www.endurosm.se.

 

 

 

SM1

Här talar det mesta för att Niklas Gustafsson, Göta MS, tar hemguldet. Inför finalen har han en ledning på 11 poäng till jagande Fredrik Georgsson,Tibro MK.

Fredrik i sin tur har sedan 23 poängs försprång på Anton Nordh, FMCK Skövde.

Om tredjeplatsen kan det dock bli fight, Anton har endast 5 poäng till Pär Olsson som ligger på en femte plats. Fjärde platsen innehas av Vimmerbys Carl-Johan Bjerkert, men pga. skada

kommer inte Bjerkert till start.

 

SM2

I SM2 avgjorde sveriges nya endurogigant Joakim Ljunggren, Karlskoga EK, redan vid den förra deltävlingen då han tog sin femte raka seger för året.

Om övriga pallplatser är det dock fortfarande strid även om Anders Eriksson,Tibro MK, har fördel då han ligger 8 poäng före Folkareföraren Björne Carlsson.

Även Tibros Daniel Johansson har en teoretisk chans att nå pallen, men då krävs att någon av dom framförvarande får problem.

 

JSM1

I lilla JSM klassen är det helt öppet om vart guldet hamnar. Inför finalen ligger Jens Westerlund, Njurunda MK, i täten. Men endast 2 poäng bakom är Fredrik Berg, Karlskoga EK.

Det är fördel Westerlund men marginalerna är små.

Om sista pallplatsen så är det en kamp mellan Södertäljeföraren Henrik Lindholm som har radat upp tre raka segrar efter en tung inledning på säsongen, 3 poäng bakom skuggar Jonas Bengtsson, FMCK Falun.

Får någon av förarna i täten problem så har dessa två även möjligheten att klättra högre på pallen.

 

JSM 2

Ännu tightare är det i den stora JSM klassen.

I täten ligger Calle Sjöö, Tibro MK, men endast 1 poäng bakom skuggar Vimmerby MS föraren Kalle Svensson, förtst i mål kan titulera sig svensk mästare.

Ännu hårdare är det om tredje platsen. 13 poäng bakom ledande Sjö hittar vi Martin Sundin, Hallsbergs MK, på samma poäng ligger Norrahammars Jakob Mörhed som hade en mycket bra helg uppe i Njurunda.

 

VRM

I veteran RM gjorde Stefan Eriksson, Västerås MK, ett ryck i samband med dubbeltävlingen senast, han leder inför fianlen med 14 poäng och mycket talar för att guldet hamnar hos honom.

Om andra platsen är det hårdare, just nu innehas den av Jonas Blom, Vimmerby MS, 2 poäng före Hallsbergsföraren Mikael Wiberg.

Trots en riktigt tung inledning på säsongen kan även Patrik Andersson, Göta MS, blanda sig i medaljstriden efter att ha radat upp 3 segrar i dom sista tre deltävlingarna, för hans del skiljer det inför finalen 5 poäng upp till pallen.

 

Swedish Enduro Cup

I den totala cupen är det Joakim Ljunggren som har fördel, men trots 5 raka totalsegrar så måste han prestera även vid den sista deltävlingen. Detta då poängsystemet gjordes om inför säsongen och inte ger lika mycket fördel för vinnaren längre.

I och med hur systemet fungerar så finns en hel rad med förare som kan klättra upp på pallen, dom som har bäst slagläge är dock, förutom Jocke, Niklas Gustafsson, Anders Eriksson, Fredrik Georgsson och daniel Johansson.

Poängsystemet i denna klass kommer att utvärderas efter säsongen och det är inte helt omöjligt att det blir förändringar inför nästa år.

 

Som vanligt blir det enduroradio både på webben samt över tävlingsområdet på 107,9MHz.

Liveresultat finns på www.endurosm.se