Bildreportage från Enduro-SM i Enköping

I helgen kördes den andra deltävlingen i årets SM serie i Enduro. Arrangör var Göta MS, Enköping, som hade sattit ihop en bana bana som innehöll 4 specialprov som skulle köras 4 varv. Mats Svensson var på plats, och här kan du kolla in hans bilder och läsa hans rapport från tävlingen.

Tre av proven var torra, fina och realtivt lättåkta. Dock en hel del stalp som sög musten ur förarna. Det fjärde specialprovet var ett enduroprov som gick i stenig terräng och som det bitvis var rejält blött så det vart svåråkt och provet gjorde så att det vart att skilja ut en del förändringar i resultat listan under dagen. Riktigt kul att se att det återigen är juniorförare som ligger i topp av tävlingen.

 Anton Nordh

Anton Nordh

 

Efter de första inledande sträckorna har Pontus Högberg gått upp i ledningen och som mest hade Pontus en ledning i tävlingen på strax under en minut. Inför sista sträckan, ett crossprov, leder Pontus med 8 sekunder då jagande Johan Edlund hade börjat minska ner på försprånget som Pontus hade. Johan får till ett fantomåk på sista provet och spöar Pontus tid med 14 sek. och blir därmed totalsegrare i tävlingen. Repris från första deltävlingen i Vimmerby alltså då Johan Edlund totalsegrar före Pontus Högberg.

 Fredrik Kvarnstrm

 

I SM1 segrar Kjetil Gundersen före Anders Eriksson. Anders hade ledningen ett tag under tävlingen men Kjetil drog det längsta strået och gick förbi på slutet. Trea vart Jakob Mörhed. Anders har en delad ledning i tabellen med Calle Bjerkert. SM2 vanns av totalsegrande Johan Edlund före Fritz Andersson som gjort en strålande comeback igen efter ett tävlingsuppehåll ett tag. Tredje platsen gick till Robert Kvarnström. Robert satte bra tider på cross proven och de snabbare Enduroproven men tappade på det krävande blöta Enduroprovet. Johan leder på maxpoäng i tabellen före Fritz.

 

Fritz Andersson

JSM1 segras av snabbåkande Mikael Persson från Karlskoga som samtidigt klarade av att ta en fin total 5’e plats i tävlingen. Tvåa vart Martin Larsson och trea Albin Elowsson. JSM1 tabellen leds av Mikael också före Martin. I JSM2 där segrar då Pontus före Niklas Persson som i totalresultatet tog hand om 6’e platsen precis bakom sin bror. Tredje platsen gick till Linus Fasth. I totalen leder Pontus före Niklas. Nu tar SEC serien lite sommar uppehåll fram till början av augusti då Fältjägarna i Östersund arrangera en två dagars tävling.

 

Jakob Mrhed1

Jakob Mrhed2

Johan Carlsson

Johan Gustavsson

Jonas Karlsson

Kalle Svensson

Kjetil Gundersen

Martin Larsson

Mikael Persson

Niklas Persson

Oliver Nelsson

Olle Lthman

Pontus Hgberg

Robert Kvarnstrm