Till helgen är det dags för årets första helg i Enduro-SM, som körs vid Falköpings Motorstadion. Mästerskapet rivstartar med en tvådagarstävling, den första av två denna säsong.

Som vanligt går Webradio samt Liveresultat på www.endurosm.se. Utöver det bjuder arrangören på några nya spännande grepp både inför och under tävlingen. Läs mer om detta i Arrangörens pressmeddelande nedan:

 Helgen den 13-14 maj står Falköpings MK värd för årets första deltävlingar i Enduro-SM. Flera toppförare har bytt klass vilket verkligen höjer intresset inför årets mästerskap!

Positivt för publiken är att det på Falköpings Motorstadion är gångavstånd mellan alla proven tack vare en en central placering. Banvarvet består av fyra prov innehållandes crossprov, superenduroprov och två enduroprov.

Crossprovet går på Motorstadions motocrossbana som är en hårdbana på kalkstensgrund och de två enduroproven varierar mellan hård kalkstensskiffer och skogspartier i kuperad terräng.

Beräknad provtid för de snabbaste förarna blir runt 25 minuter per varv.

Jämfört med SM-deltävlingen för två år sedan på samma stadion kommer förarna i år även köra två transportloopar på ca 20 minuter vardera per varv. Klockan 09:00 varje dag rullar första förarna nedför startrampen.

Falköpings MK tar i år ett stort steg framåt för att tillgodose de som inte har möjlighet att ta sig till tävlingen.

-Fredag morgon dagen innan premiären kommer sjufaldige endurovärldsmästaren Anders Eriksson sända från motorstadion i radio P4 Skaraborg i programmet “Förmiddag i P4 Skaraborg”. Anders kommer förhoppningsvis köra ett prov i livesändning och du kan givetvis lyssna direkt på webben. 

-Fredag kväll kl. 20:00 - kvällen innan premiären kommer en frågestund hållas med utvalda förare under ledning av helgens speaker Niklas Eilegård som moderator. Frågestunden livesänds med video på Swedish Enduro Championship Facebooksida, så in och leta upp sidan om du inte har den bokmärkt!

-Båda dagarnas deltävlingar kommer webbsändas genom ett antal kameror utmed sträckorna! Du kommer hitta länken under tävlingshelgen på www.falkopingsmk.com

 Vägbeskrivning till Falköpings Motorstadion finns på www.falkopingsmk.com