Under lördagens EnduroGP i Portugal var det Nathan Watson (KTM) som levererade ett av mästerskapets mest dominerande segerprestationer, efter att britten säkrat förstaplatsen i EnduroGP-klassen genom att avsluta en minut och 23 sekunder före andreplacerade Matthew Phillips . En dag dominerad av extremt mycket damm på motocross- och enduro-testerna och med många tekniska spår, där vi fick se en härlig fajt mellan Albin Elowson och Mikael Persson om förstaplatsen i juniorklassen. 

I Enduro 2-klassen var Jamie McCanney (Yamaha) den som höll i taktpinnen och toppade allt utom ett av dagens specialprov, för att köra i mål som segrare,  23 sekunder före mästerskapsrivalen Josep Garcia (KTM).

Albin Elowson (Husqvarna) visade att han äntligen är tillbaka på riktig. Efter en tuff kamp med hårt laddande Mikael Persson (Yamaha) säkrade Albin segern i Junior-klassen med en marginal på nära sju sekunder, efter att ha toppat fyra av dagens specialprov. Det var onekligen en bra dag för svenskarna, där förra helgens segrare, Mikael Persson, nu fick nöja sig med andraplatsen, före Davide Soreca (Honda), som slutade 38 sekunder efter Persson. Brad Freeman (Beta) begick för många misstag för att utmana om en pallplats, och slutade som fyra med Anthony Geslin (Beta) som femma. Freemans Beta-teamkamrat Matteo Cavallo kraschade kraftigt på det slutliga enduro-testet och tvingades att bryta bara några meter från mål.

Italienska TM-föraren Andrea Verona utökade sin segersvit i 125 Ungdomsklassen till nio dagar, efter att ha kört i mål som segrare två minuter före Leo Le Quere (TM). Le Quere körde i sin tur i mål nära två minuter före tredjeplacerade Gerard Gomez (KTM) från Spanien. Svenske Emil Jonsson (Yamaha) slutade på femte plats.

Dag två av helgens EnduroGP i Portugal toppades av britterna Jamie McCanney (Yamaha), Steve Holcombe (Beta) och Brad Freeman (Beta) som vann dagens race i Enduro 2, EnduroGP respektive Juniorklass. Det var ännu en lång, varm, dammig och krävande dag i sadeln, och det var gott om drama där ovanligt många, även toppförare, bröt racet, i samtliga klasser.

I Enduro Junior-klassen såg det helt annorlunda ut i toppen, mot lördagen, efter att lördagens tvåa, Mikael Persson (Yamaha), tvingades bryta medan Brad Freeman (Beta) ersatte Albin Elowson (Husqvarna) som dagens vinnare. Efter att ha kämpat hårt under lördagens race, där han begick ett gäng olika fel och misstag på alla specialprov, fann Freeman det rätta flytet under söndagen och eliminerade de kostsamma misstagen. Han fick tufft motstånd från Elowson hela dagen, i väl i mål separerades duon med bara 11 sekunder, med Elowson slutade som tvåa, och Davide Soreca (Honda) långt efter på tredje plats. Med två deltävlingar kvar att köra ligger Mikael Persson tvåa i mästerskapet (208 poäng), medan Albin Elowson ligger på 6e plats (137 poäng). Davide Soreca leder mästerskapet med sina 244 poäng, före andreplacerade Brad Freeman på 230 poäng.

I 125cc ungdoms-klassen blev den första titeln i 2017 års Enduro-VM klar, som gick till Italiens Andrea Verona (TM). Medan Leo Le Quere vann dagens seger med två sekunder, för att säkerställa andraplatsen, vann Verona tillräckligt med poäng för att säkra titeln trots att fyra tävlingsdagar kvarstår att köra i mästerskapet. Chilenska Ruy Barbosa (Husqvarna) gjorde sällskap med Le Quere och Verona på pallen i och med sin tredjeplats. Svenske Yamaha-föraren Emil Jonsson avancerade en placering mot lördagen och slutade som fyra under söndagen.