Helgens deltävling i Superenduro-VM, vid spanska Malaga, bjöd på en livlig atmosfär, med mängder av fans på plats, samtliga ivriga att ta del av årets första spanska deltävling i mästerskapet.

Kvällen började med Supe Pole, där de 7 främsta förarna från tidsträningen möttes. Det gav titelutmanare Cody WEBB (USA - KTM) möjligheten till att få en bra start i det första racet, men gav också Jonny WALKER (GB - KTM) möjlighet att placera sig strategiskt.

Efter tre spännande race och framför en fullpackad stadion, bjöd Cody Webb på en utmärkt köruppvisning för att sluta som en välförtjänad totalvinnare i helgens race. Trots en krasch tidigt under det tredje och sista finalracet var hans resultat från de två första tävlingarna tillräckliga för att 2017 års Endurocross-världsmästare skulle knipa totalsegern.

I det första racet fick åskådarna njuta av en härlig närkamp mellan framförallt KTM:s trefabriksförare, Cody Webb, Jonny Walker och Taddy Blazusiak, som skiftade positioner med varandra under racets samtliga 11 varv. Slutligen var det Jonny Walker som passerade mållinjen först, med Webb nära bakom med Taddy Blazusiak som trea. Det andra racet började, precis som vanligt, med en omvänd startordning. Efter en stark start kraschade Taddy Blazusiak kraftigt på andra varvet, och Webb tog ledningen och trots tuffa påstötningar från både Billy Bolt och Colton Haaker vann amerikanen slutligen med en segermarginal på cirka två och en halvt sekund.

Efter startkraschen i tävling tre var det Blazusiak som tog kontrollen uppe i täten. Trots ett par misstag höll den flerfaldiga SuperEnduro-världsmästaren sina nerver i styr för att vinna segern. Webb tog sig åter upp på hjulen för att avsluta på nionde plats och lägga till sex poäng till hans poängssamling, och slutade kvällen med en vinnande summa på 46 poäng, endast två poäng före Walker.

Cody Webb leder mästerskapet med 24-poängs fördel till andreplacerade Taddy Blazusiak (131 poäng) och med tredjeplacerade Billy Bolt (Husqvarna) på 124 poäng.

Mästerskapets fjärde deltävling körs vid Bilbao i Spanien den 3 mars.