GasGas har beslutat sig för att boka om tävlingskalendern för sina Factory Team-förare, som istället för att helt och håller fokusera på traditionella enduro-VM även kommer att växla sin närvaro till att köra ett antal WESS-race under 2019-säsongen.

Helt i linje med det spanska varumärkets strategi att hålla en konsekvent närvaro vid de viktigaste internationella enduro-mästerskapen, kommer GasGas denna säsong att delta i vad de anser är de viktigaste tävlingarna i respektive enduro-mästerskap.

Således kommer GasGas officiella fabriksteam att fokusera sina ansträngningar på specifika händelser i EnduroGP World Championship, som tävlingarna i Italien och Frankrike, och kommer också att tävla i de mest framstående racen i World Enduro Super Series (WESS), som exempelvis Trèfle Lozérien i Frankrike, Hawkstone Park i Storbritannien och det klassiska enduroracet vid Solsona (hemmarace för teamet).

På nationell nivå, där GasGas upprätthåller kommersiell närvaro på 32 internationella marknader, fortsätter kalendern enligt planen med närvaro av officiella förare i deras respektive nationella tävlingar i bland annat Spanien, Frankrike, Italien, Storbritannien och USA.