I helgen kördes en av årets deltävlingar i det franska enduromästerskapet. Anders Eriksson var på plats och värmde upp inför den stundande helgens Enduro VM som körs i franska St.Flour. Under tävlingens första dag kom Anders fyra i E3-klassen med sin BMW, efter Sebastien Guillaume, Christophe Nambotin och Yannick Bossi. Under andra tävlingsdagen slog Anders runt framlänges i en stenbacke och landade på huvudet. Anders misstänker att han ådrog sig en hjärnskakning och nacken fick även stryk. Men trots detta tror Anders på start i den kommande helgens VM-final.

Hör Anders kommentera första tävlingsdagen i franska mästerskapet
{mp3remote} http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2009-09-05-anders-e.mp3{/mp3remote}
Hör Anders kommentera andra tävlingsdagen i franska mästerskapet
{mp3remote}http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2009-09-06-anders-e.mp3{/mp3remote}
Intervjuerna är utförda i samarbete med Mikael Sandberg /Tibromk-enduro.nu

galerie_ii_25

Foto: Enduro-France.fr

 

Joakim Ljunggren ligger trea och har 39 poäng upp till tvåan Juha Salminen, och därmed en teoretisk chans att faktiskt bli tvåa i E2-klassen. Den franske KTM-föraren Johnny Aubert är redan klar världsmästare i E2-klassen.

fb_36453_Joakim_Ljunggren_WEC_1024

Foto: Jonty Edmunds

 

Förra veckan nåddes jag även av beskedet att årets VM-säsong är den sista för Björne Carlsson, som haft problem med en jobbig knäskada, och nu är nia i E3-klassen.


Junioren Calle Sjöö som liksom Björne Carlsson och Joakim Ljunggren kör Husaberg ligger sexa i juniormästerskapet. Husabergföraren Oriol Mena är sedan tidigare klar som världsmästare i juniorklassen