År 2010 lanseras en särskild VM-klass i Enduro för kvinnor, FIM Women's Enduro World Cup, som kommer att bestå av tre tävlingar med två delrace per tävling. Dess tävlingar kommer att genomföras tillsammans med ”killarnas” Enduro VM. De fyra bästa av de sex resultaten kommer att räknas till slutresultatet.

 

-Införandet av FIM Women's Enduro World Cup pekar återigen på FIM: s åtagande att främja kvinnor inom motorcykelsporten, och detta beslut välkomnas givetvis varmt av CFM. På uppdrag av CFM och alla kvinnliga motorcyklister, önskar vi varje kvinna som kommer att delta i FIM Women's Enduro VM lycka till, kommenterar Beaulah Schoeman från FIM.

FIM öppnade mästerskapen för kvinnor för närmare tio år sedan. Det hela började med damernas Trial Cup. Sedan, under perioden 2003 till 2005, skapades världscuper för kvinnor i rally och Motocross. År 2006 beslutade FIM sätta upp en särskild arbetsgrupp för kvinnor i motorcykelförbundet. Dess uppdrag är att skapa lika möjligheter och att arbeta för att främja och uppmuntra kvinnors deltagande i motorcykelsport.

 

KALENDER – Womans Enduro World Cup 2010

22-23 maj - Lovere, Italy

12-13 Juni - Kwidzyn, Poland

25-26 September - Noiretable, France