För några veckor sedan fick Johan Carlsson från Västerås äntligen den för honom efterlängtade skriftliga bekräftelsen på att han numera kan titulera sig fabriksförare för Italienska motorcykeltillverkaren Beta i enduro-VM. Johan kommer att tävla på en Beta RR400 för teamet Boano Racing Sport Beta Factory Team i JVM. Som teamkompis kommer han bland annat att få fransmannen Julien Vanni som precis som Johan sadlat om från motocross.

 

Förra helgen debuterade Johan med sin nya Beta i Östra Open som kördes i Enköping. Underlaget var snö, men inte riktiga snöspår och Johan vann juniorklassen och slutade åtta totalt, vilket vi får kalla en godkänd början.

Nu i helgen deltog Johan i en tävling i Östra Open som genomfördes i trakterna kring Norrköping. Tävlingen kördes i för Johan väldigt ovana förhållanden, nämligen snöspår och när han dessutom hade en dålig dag så fick han nöja sig med sjätteplatsen i juniorklassen.

 

– Ingenting fungerade och det var för svårt helt enkelt, sammanfattar Johan upplevelsen.

 

Johan kommer nu att nöta vidare för att lära sig den ädla konsten att åka snöspår drägligt. Han vill nämligen inte genera sin arbetsgivare Beta i SM i Östersund, men är samtidigt glad och lättad att underlaget inte förekommer i VM. I alla fall inte i år.

 

– Jag håller på och testar lite olika grejer på cykeln och det går framåt hela tiden. Det finns nog tyvärr ingen modifiering som gör mig snabb på snöspår mer än träning och åter träning, men jag lär mig hela tiden små detaljer som gör att det blir några myrsteg i rätt riktning, avslutar Johan.