Under helgen kördes årets andra deltävling i Enduro-VM, vid San Juan i Argentina. Svenska Honda-teamet Johansson MPE var på plats med ett antal av sina förare. Tyvärr var inte teamets svenske E2-förare Jakob Mörhed på plats, som fortfarande rehabiliterar sig från sin nyckelbensskada.

Här följer teamets rapport från VM-tävlingen i Argentina:

Vidare från Talca/Chile till San Juan/Argentina för VM-seriens deltävlingar 3 och 4. Samma härliga väder som under den Chilenska deltävlingen, runt 30-graders strecket, och i goda vänners sällskap, vad mera kan man begära?

Denna gång var både terräng och banvarv lite tuffare, själva landskapet var ganska annorlunda med en blandning av berg och något mellanting mellan berg och öken.

Tävlingen öppnades som vanligt med fredagskvällens Superstage som kördes inför fullsatta läktare och med mycket pompa och ståt. Här gjorde samtliga av Teamets förare helt godkända insatser och la en bra grund inför lördagens tävlingar.

DSC 0597

I E1-klassen Gjorde Jeremy Joly, Honda CRF 250R, (F) en bra tävling, Hade en sekundfight om 4e platsen nästan hela dagen men gjorde en ordentlig plump i protokollet, landade i en kaktus, och fick 7e platsen och en miljon taggar i armar och rygg på köpet. Söndagens tävling gick lite sådär, det blev en ny 7e plats, men här räckte inte farten till riktigt. Tävlingen vanns av Antoinne Meo KTM före Husqvarnas Juha Salminen och TM:s Eero Remes.

För Teamets förare i E3 klassen, Marko Tarkkala, Honda CRF 490R, (SF) var det tyvärr lika tungt som under premiärtävlingen. Handledsbrottet för en dryg månad sedan är fortfarande väldigt smärtsamt, men med vilja av stål går det mesta. Marko slutade 11 på lördagen, höjde sig något under söndagen och blev 8a. Tävlingen vanns av Nambotin, före Lois Correia och Joakim Ljunggren.

För Teamets Juniorförare, Mitch Harper, Honda CRF 450R, (Australien) blev det ett ordentligt lyft under lördagens tuffa tävlingar. Mitch lotsade in sin CRF på en fin 5e plats efter Mattew Phillips, McCanney, Redondi, och Yamahas Oliviera. Mitch körde lika bra även under söndagen, men gjorde gansa många misstag och slutade 10a. Mitch har numera bytt namn till "Demolition man"

För att sammanfatta den Argentinska deltävlingen i årets VM-serie, så har det varit en otrolig upplevelse. Fredagens Superstage som kördes mitt i San Juan city, precis bredvid depån, ja, vilken succé! Precis hur mycket publik som helst och en stämning som heter duga, och det höll i sig hela helgen. Förarnas prestationer har varit godkända och deras fighting spirit och målmedvetenhet har varit otrolig. Jag vet att samtliga av förarna kommer att lyfta sig under året, framförallt Tarkkala som har en riktig prövotid med mycket smärta med ändå ett riktigt jäklar-anamma. Jag är verkligen stolt över samtliga inblandade. Förare, våra mekaniker Petteri Silvan och Jakob Löv, vår otroliga fjädringstekniker Niklas Månsson, samarbetspartners och alla andra som är delaktiga, ni förgyller verkligen mina dagar!

Kompletta resultat finns på http://www.enduro-abc.com/

Mvh Joakim.