Om några dagar är det dags för de svenska enduroförarna som är uttagna att representera Sverige i Six-Days (Lag-VM) i Enduro att bege sig till italienska Sardinien. Sent omsider kom beskedet om att svenske toppföraren Joakim Ljunggren kastar in handduken. Han ersätts av Mikael Persson, även han från Karlskoga.

Joakim, som avslutade årets säsong i Enduro-VM med en bronsmedalj, och körde in på andra plats i helgens deltävling i det spanska mästerskapet, har under en längre tid haft problem med en krånglande armbåge. Problemet har blivit allt värre och efter onsdagens besök hos specialistkliniken fattades det tunga beslutet om att Joakim inte kommer att ställa upp i Six-Days. Istället kommer Husabergföraren Mikael Persson från Karlskoga att hoppa in som ersättare.


Det svenska World Trophy-laget består i skrivande stund av följande förare: Micke Persson (Husaberg, Karlskoga), Tommy Sjöström (KTM, Enköping), Martin Sundin (Husaberg, Askersund), Jesper Börjesson (Husaberg, Tibro), Anton Sandstedt (Honda, Fagersanna) och Adam Broström (KTM, Karlskoga).