Six-Days Lag-VM i Enduro - Dag tre – Frankrike är fortfarande i ledning i seniorernas World Trophy och Junior World Trophy-tävlingen. I Womens Trophy är Australien på topp, med Sverige på fortsatt andra plats, efter att Jessica Jönsson var snabbaste tjej under onsdagen.

Efter onsdagens race har Frankrike ökat sin ledning i seniorernas World Trophy till åtta minuter och fyrtiotre sekunder då Six Days Enduro (ISDE ) når halvtid.

ambience23292

Under dag tre kördes sträckorna från dag två i omvänd ordning, med ett nytt specialprov som erbjöd "färsk terräng". Precis som tidigare dagar bjöd sträckorna på extremt tuffa och dammiga förhållandena medan förarna kämpade mot trötthet och utmattning.

ambience23299

Med tre av deras sexmanna-team inom toppfyra i den totala individuella klassificeringen, har Frankrike nu en bekväm ledning före närmaste utmanare - USA. Delvis på grund av två topp-tio-resultat på sträckorna från Charlie Mullins och Taylor Robert flyttade USA upp till andra plats. Men bara arton sekunder skiljer dem från trean Australien, så de inte har råd att slappna av det minsta under dag fyra.

ambience day3

Efter deras starka inledning på ISDE uthärdade Australien en dag av blandade framgångar. Teamledare Daniel Milner säkrade sin andra seger medan Matt Phillips fick bryta på grund av något mekaniskt problem. Med bara fem förare kvar i tävlingen har Australien inte råd med några ytterligare fel för att kunna upprepa sitt andraplats-resultat från 2012. Italien, som ökade tempot en aning under dagen, är fortfarande på fjärde plats, men nu drygt två minuter från att få klättra upp på pallen. Spanien är femma (+14.19.77) före Storbritannien (+46.06.79). Sverige ligger kvar på sjunde plats (+46.45.59) men har nu tappat Mikael Persson, som bröt på grund av en tumskada.

aubert

Loic Larrieu och Mathias Bellino var de snabbaste Juniorerna på fem av dagens sex specialsträckor, och Frankrike utökade därmed sin ledning i Junior World Trophy. De har nu ett försprång på en minut och femtiotre sekunder över värdnationen Italien. Med Italiens tre förare Giacomo Redondi, Nicolo Mori och Gianluca Martini som kör starkt, har italienarna utökat marginalen till Storbritannien (+4.40.70) på tredje plats. Bakom Storbritannien ligger USA (+8.58.05) och Sverige (+12.05.45) på fjärde respektive femte plats. Återigen var Robert Kvarnström snabbaste svensk, men även övriga förare i laget gjorde en stark insats under dagen. Dessvärre har Lars Löfgren haft ont i ett knä under dagen och Albin Elowson led av at motorcykelns växellåda strulade, och drog på sig 14 minuters tilläggstid.

ktm-service ISDE-2013_2490

I Womens Trophy kommer Australien allt närmare sin ISDE-seger i sin debut i klassen. Under onsdagen utökade Australien sin ledning till nästan nio minuter över Sverige som ligger på andra plats. Svenske Jessica Jönsson hade en bra dag med sin Gas Gas, och var främste tjej för dagen. Frankrike är fortfarande trea totalt, före Kanada och Italien.

Under tisdagen drog Sanna Bergman på sig en så pass allvarlig vätskebrist att hon senare fick kasta in handduken, och nu inte längre finns med i racet.

jonsson

Av klubblagen är svenska Team West Sweden främsta svenska lag med sin sjätte plats, före sjundeplacerade Team Östra Enduro 2. Team Östra-Botkyrka 1 ligger nu på 10e plats, medan Team Östra-Botkyrka 2 återfinns på 22a plats, och Team Södra ligger på plats 24 i resultatlistan efter tre dagars race.