KTM Motorsports har officiellt meddelat deras färska kontrakt med spanske toppföraren Laia Sanz, som framöver kommer att vara en del av KTM Rally Factory Racing Team, och bland annat tävla i Enduro-VM.

Laia Sanz är världen främsta kvinnliga motorcykelförare som visat sina talangfulla färdigheter inom många olika motorcykelgenrer. Som motorcyklist har hon formats av en bakgrund inom Trial, där hon har vunnit 13 VM-titlar. Hon har även vunnit damernas Enduro-VM tre gånger (2012, 2013 & 2014), och i januari 2015 hade hon sitt livs bästa placering i Dakarrallyt, en niondeplacering totalt i detta stentuffa rally.

Förutom att fokusera på Enduro-VM, kommer Sanz även försöka hinna med att tävla i några deltävlingar i Rally-VM då racingkalendern tillåter.

-Det kommer att bli fantastiskt att vara i samma team som så bra ryttare som (Marc) Coma och (Ivan) Cervantes. Jag kan lära mycket av dem och det är väldigt viktigt för mig. Jag vet att jag fortfarande kan förbättra mig. och att vara i lag med KTM är det bästa sättet att göra detta. Jag växte upp med en passion för trial, vilket är mer tekniskt men detta har gett mig de kunskaper jag behöver för bra Endurokörning. Nu har jag också en verklig passion för att köra Dakar. Jag såg det på TV när jag var väldigt ung och jag föreställde mig aldrig att jag skulle kunna vara med och tävla där. Det är ett stort äventyr. Du måste ge ditt bästa och du måste veta dina gränser, säger Laia Sanz.

2 minuter och 30 sekunder in i filmen nedan berättar Laia Sanz mer på engelska…