Efter att ha kört sina första varv runt Misano-banan under måndagen, sedan han skadade sitt högeben, var Italienske MotoGP-föraren Valentino Rossi tillbaks på banan igen under tisdagen och genomförde ännu en lyckad test med sin Yamaha YZF-R1M. Han kommer att fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida han kommer att tävla i nästa MotoGP-deltävling på Aragón efter en läkarundersökning under onsdagen.

Under den två timmar långa testkörningen under tisdagen hann den niofaldige världsmästaren slutföra 20 varv totalt. Hans totala känsla efter denna andra testdag var med en förbättrad känsla och ett mer positivt intryck jämfört med måndagens körning.

Idag kommer Rossi att genomgå en läkarundersökning - för att verifiera den positiva rehabiliteringsutvecklingen som upplevdes under tisdagens session - varefter han kommer att fatta ett slutgiltigt beslut om sitt försök att delta i Gran Premio Movistar de Aragón. Det var den 31 augusti som Rossi bröt högerbenet i samband med en olycka då han var ute och körde enduro.