Alex Rins förlänger med Suzuki i MotoGP

Team SUZUKI ECSTAR och Alex Rins har avtalat om en kontraktsförlängning som innebär att den unga spanjornen fortsätter med Suzuki GSX-RR under 2019 och 2020 års MotoGP-säsonger. 

Alex Rins anslöt till Suzuki 2017 och markerade sin debut i MotoGP-klassen. Trots en tuff början på säsongen, där han blev allvarligt påverkad av skada, kunde han på rätt sätt börja sitt "MotoGP-äventyr" under mitten av säsongen. Han demonstrerade konsekventa förbättringar i sina prestationer och rapporterade en allt bättre känsla med motorcykeln. Partnerskapet fortsatte sedan till 2018, där Alex visade upp ett högt tempo och starka prestationer under vintertestet, som sedan toppades med hans första pallplacering i MotoGP; i samband med Argentina GP i år där han säkrade 3:e platsen.

Alex Rins: "Jag är väldigt glad över denna kontraktsförnyelse. Även när jag fortfarande var i Moto2, och jag planerade att flytta till MotoGP, var det alltid Suzuki-projektet som såg ljusast ut och mest intressant i mina ögon. Min debut förra året var komplicerad; först var det min ryggskada i 2016 års Valencia-test, sedan fotledskadan under träning och slutligen armskadan i Austin. Så efter bara två tävlingar hade vi redan haft en mycket tuff tid, men jag kände alltid kärleken och stödet till Suzuki och hela teamet. Vi lyckades vända situationen genom att vara tålmodiga, arbeta hårt och vara konsekventa, och i år säkrade vi äntligen första pallplatsen tillsammans med min tredjeplats i Argentina. Men om vi bortser från resultatet, oavsett om det är bra eller dåligt, har stämningen i depåboxen alltid varit positiv. Det projekt som Teamet har satt upp för mig är fantastiskt, jag kan fullt ut lita på företagets och teamets förmåga när det gäller utveckling och förbättring, och jag är säker på att vi kan fortsätta att sträva efter fantastiska resultat. Nu måste vi bara fortsätta jobba hårt för att se hur långt vi kan nå ... "