Romano Fenatis kontrakt med Marinelli Snipers Team har avslutats efter hans dumdristiga infall under söndagen som resulterade i att italienaren blev avstängd från två Grand Prix.

Det var under helgens Moto2 race på Misano som Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) blev svartflaggad och diskvalificerades från racet för oansvarig körning efter en händelse mellan italienaren och landsmannen Stefano Manzi (Forward Racing Team). FIM MotoGP domare bestämde sig för att stänga av Fenati från de två kommande Grand Prixen eftersom händelsen anses vara så pass allvarlig. Straffet gäller endast föraren, inte teamet – vilket lämnar dörren öppen för en ersättningsförare till de kommande racen.

Manzi fick också ett straff, i hans fall blev det sex startpositioner sämre vid sitt nästa race, även han för oansvarig körning, men det var för en annan och tidigare händelse mellan de två förarna vid kurva 4.

Teamet publicerade följande uttalande:

”Nu kan vi kommunicera att Marinelli Snipers Team säger upp kontraktet med föraren Romano Fenati från och med nu för sitt osportsliga, farliga och skadliga beteende. Med extrem ånger måste vi notera att hans oansvariga handling hotat en annan förares liv och kan inte ursäkta sig på något sätt. Föraren, från och med detta ögonblick, kommer inte att delta i några fler tävlingar med Marinelli Snipers-teamet. Teamet, Marinelli Cucine, Rivacold och alla andra sponsorer och de människor som alltid stöttade honom, ber om ursäkt till alla fans."