Red Bull KTM Factory Racing har förnyat sitt kontrakt med Mika Kallio och 2019 kommer att vara det fjärde år i rad som tidigare Grand Prix-vinnaren utför det viktiga testutvecklingsarbeten med KTM RC16.

Tidigare under veckan reste Mika Kallio till Munderfing och KTM Motorsports huvudkontor för första gången sedan kraschen under det tyska MotoGP:t vid Sachsenring i juli, då han drog på sig en ligamentskada hos sitt högra knä.

35-årige finländaren hade återhämtat sig tillräckligt från operation för att bege sig till Österrike för att förlänga sitt kontrakt med Red Bull KTM Factory Racing-teamet som testförare och fortsätta sin resa tillsammans med en motorcykel som han har varit med och förfinat sedan 2016.

Kallio: "Min återhämtning går bra och programmet är upplagt så att jag förhoppningsvis kommer att vara 100% vid den tidpunkt då vi behöver börja arbeta för 2019. Jag ligger före schemat men det är också dagar där jag gör framsteg och ibland när det inte känns lika mycket, så det är till att kämpa dag för dag. Jag har ett stöd för att skydda knäet från skadlig vridning och jag jobbar hårt med rörlighet och bygger upp musklerna runt leden igen. Jag har cyklat och kan gå utan kryckor men det är fortfarande för tidigt för mig att prova på motorcykeln. Det är fantastiskt att stanna hos KTM. Vi har gjort några bra framsteg med RC16 och jag tror att du kan se det genom racetiderna år 2018. Det blir spännande att se hur mycket vi kan fortsätta att avancera närmare den ledande gruppen."