Team Suzuki Ecstar och Suzuki Racing Company har meddelat att Joan Mir kommer att förbli i blå färger under säsongerna 2021 och 2022. Nyheten om förlängningen av hans kontrakt kommer strax efter Alex Rins, som också kommer att vara med i teamet fram till 2022.

Joan Mir gjorde sin MotoGP-debut med Team Suzuki Ecstar 2019, efter en mycket framgångsrik Moto3-säsong 2017 som såg honom köra till sig mästerskapstiteln. 22-åringen från Palma de Mallorca visade sig vara en snabb elev när han också debuterade i "toppklassen" där han säkerställde 8:e plats i sitt första race i Suzukifärger, och fortsatte att köra till sig ytterligare nio Topp 10-placeringar i 2019 års MotoGP trots en skada hit mitt under säsongen.

När han väl hade återhämtat sig kunde Joan ta en imponerande 5:e-plats på Phillip Island, och i försäsongstesterna 2020 visade han fantastisk form och hög fart med den senaste generationens GSX-RR.

Den nuvarande situationen kring Covid-19-krisen skapar en underlig miljö för både teamet och föraren, med så mycket osäkerhet i luften. Men detta senaste tillkännagivande säkerställer ett starkt hopp på framtiden och bevisar det förtroende som Team Suzuki Ecstar har i sin unga förare.