Repsol Honda Team-föraren har återigen drabbats av dubbelseende som ett resultat av den kraftiga vurpan under uppvärmningen i Indonesiens MotoGP.

Marc Marquez förklarades olämplig att delta i Indonesiens Grand Prix som hölls på Mandalika-banan under helgen, efter att ha drabbats av en highsider vid sväng 7 under uppvärmningen inför söndagens race.

MotoGP:s medicinska team bekräftade att Marquez drabbats av hjärnskakning och flera mindre trauman innan han fördes till sjukhuset i Mataram, huvudstaden på ön Lombok, där han genomgick en mer omfattande medicinsk undersökning och en datortomografi där allvarligare skador uteslöts. Som en försiktighetsåtgärd beslutade MotoGPs medicinska team tillsammans med Repsol Honda Team att Marc Marquez inte skulle delta i det indonesiska racet.

Under resan tillbaka till Spanien började Marc Marquez uppleva obehag med sin syn och vid ankomsten till Barcelona på måndagen hade han ett akutbesök på Hospital Clínic de Barcelona hos sin ögonläkare, Dr. Sánchez Dalmau, som efter en undersökning bekräftade ett återfall av den diplopi som föraren drabbades av i november förra året.

Under tisdagsmorgonen besökte den spanska föraren sitt medicinska team, lett av Dr. Samuel Antuña, vid Ruber Internacional Hospital i Madrid, där Marquez genomgick en medicinsk allmänkontroll för att utvärdera alla skador som orsakats av kraschen och en hjärn-MRT. Detta har återigen bekräftat att han inte fick några andra skador.

Doktor Sanchez Dalmau, ögonläkare, kommenterar: "Den neuro-oftalmologiska utvärderingen som gjordes av Marc Marquez i måndags efter huvudskadan som inträffade vid Indonesiens Grand Prix, visar en ny omgång av dubbelseende orsakad av en förlamning av den fjärde högra nerven, men i mindre omfattning än den som inträffade i samband med skadan i november 2021. Efter denna undersökning beslutades inledningsvis att följa en konservativ behandling med återkommande medicinska tester. Nästa vecka kommer Marc Márquez att genomgå en ny kontroll för att utvärdera utvecklingen av skadan och för att förutsäga den beräknade återhämtningsperioden för att återgå till racingen.”