Tidigare i år kunde vi meddela att Suzuki Motor Corporation ville avsluta sitt deltagande i MotoGP i förtid. Nu har Suzuki och Dorna kommit överens om att avsluta Suzukis deltagande i MotoGP i slutet av säsongen 2022. Suzuki kommer också att avsluta sitt fabriksdeltagande i World Endurance Championship (EWC) i slutet av säsongen 2022.

Suzuki kommer att fortsätta att tävla i 2022 års MotoGP- och EWC-mästerskap och uppges satsa maximalt för att vinna de återstående tävlingarna. Suzuki låter även meddela att tillverkaren strävar efter att fortsätta ge stöd till sina kunders racingaktiviteter genom företagets globala distributörsnätverk.

Suzuki uttrycker deras djupaste tacksamhet till alla Suzuki-fans som har gett företaget sitt entusiastiska stöd, och till alla som har stöttat Suzukis motorcykelracingaktiviteter under många år.

Toshihiro Suzuki, Representative Director och President Suzuki Motor Corporation:

"Suzuki har beslutat att avsluta medverkan i MotoGP och EWC inför behovet av att omfördela resurser till andra verksamheter. Motorcykelracing har alltid varit en utmanande plats för teknisk innovation, inklusive miljömässig hållbarhet och utveckling av mänskliga resurser. Detta beslut innebär att vi kommer att anta utmaningen att bygga upp den nya motorcykelverksamheten genom att omdirigera den tekniska förmågan och de mänskliga resurserna vi har odlat genom motorcykelracingaktiviteterna för att utforska andra vägar för ett hållbart samhälle. Jag skulle vilja uttrycka min djupaste tacksamhet till alla våra fans, förare och alla intresserade som anslutit sig till oss och entusiastiskt stöttat oss från utvecklingsstadiet sedan vi återvände till MotoGP-racing. Jag kommer att fortsätta att göra mitt bästa för att stödja Alex Rins, Joan Mir, Team SUZUKI ECSTAR och YOSHIMURA SERT MOTUL för att tävla konkurrenskraftigt fram till slutet av säsongen.”