Efter sin senaste medicinska kontroll har Marc Marquez fått grönt ljus att intensifiera sin träning och köra motorcykel igen.

Marc Marquez har genomfört ytterligare en framgångsrik medicinsk kontroll på Ruber Internacional Hospital i Madrid. Hans medicinska team, bestående av Dr. Joaquin Sánchez Sotelo, Dr. Samuel Antuña och Dr. Angel Cotorro var alla nöjda med läkningen och återhämtningen av höger överarmsben (humerus).

Det medicinska teamet har gett Marquez godkänt att intensifiera sin träning, lägga till mer vikt och införa mer varierade övningar i sin träningsrutin. Parallellt med detta har man också kommit överens om att den åttafaldige världsmästaren ska börja köra motorcykel igen. Utifrån resultaten av detta kommer Marquez och Repsol Honda-teamet att bedöma fortsatta steg i rehabiliteringen som behöver tas.

Dr. Sanchez Sotelo - chef för avdelningen för axel- och armbågskirurgi, Mayo Clinic kommenterar:

"Idag hade jag möjlighet att utvärdera Marc Marquez gällande hans kirurgiska ingrepp som nyligen utfördes på Mayo Clinic. Lyckligtvis har Marc Marquez återfått en stor rörelsebåge och har återhämtat sig bra även ur ett muskelperspektiv. Idag genomförde han röntgen och en datortomografi som visar fullständig benförening.”