Den spanske MotoGP-föraren Jorge Lorenzo (Yamaha) kommer att delta i veckans MotoGP-test i Qatar, fyra veckor efter att ha brutit ett ben i sin högra tumme under ett träningspass i motocross.

22-åringen har tillbringat tiden i rehabilitering hemma i Barcelona och han har nu fått klartecken från sin läkare för att återvända till att köra sin MotoGP-cykel igen. Återhämtningen har gått bra och handen är inte längre är svullen, men Jorge måste fortsätta med sjukgymnastik för att musklerna i handen ska återhämta sig från pausen.

Hans läkare har bekräftat att det inte finns någon risk för det brutna benet med att köra, men han måste vänta tills testning inleds för att utröna om han kommer att kunna köra och använda bromsen vid full styrka.

Denna veckas tester äger rum nu på torsdag och fredag under Qatars kraftiga strålkastare, det sista testet innan säsongen inleds i april.

-Idag är vi på väg till Qatar för det sista vintertestet. Jag tror att det är viktigt att vi är där. Brottet hände för mindre än fem veckor sedan, men vi kunde inte ha stått över det senaste testet eftersom det skulle ha varit negativ för vår förberedelse. Vi har inte långt kvar till den första tävlingen för säsongen. Läkaren har gjort ett särskilt skydd i kolfiber och Dainese har ändrat min handske, för att ytterligare skydda brottet, så vi får se hur vi ska gå vidare, förklarar Jorge Lorenzo.

tn_P20100303121726953