John Hopkins lättad

Kawasakiföraren John Hopkins var på ett strålande humör efter att ha genomgått en framgångsrik operation vid Fremont Surgery Center i Kalifornien på torsdagen och ser nu fram emot en period av vila och återhämtning.

Den 25-årige MotoGP-föraren genomgick ett kirurgiskt ingrepp för att ta bort metallplattor från vänster fotled och vänster fot, vilka tidigare opererats in efter hans höghastighetskrasch under träning inför det holländska TT på Assen i juni.

Kirurglaget, som leddes av den världsberömda doktor Arthur Ting, utförde även en titthålsoperation för att rensa upp ärrvävnad och broskskador i Hopkins vänsterknä som han ådrog sig i samma krasch. Doktor Ting tog också tillfället i akt att avlägsna en metallplatta från Hopkins vänstra hand, resultatet av en tidigare skada, för att göra Hopkins fri från invärtes metalldelar för första gången på tre år.

hopkins3

Hopkins stannade på Fremont Surgery Center över natten efter operationen, men kunde återvända hem till San Diego efter en medicinsk utvärdering den 5 december. Kawasakiföraren kommer nu att behöva fyra veckors vila och återhämtning med endast lugnare rehabiliteringsträning, innan han återupptar sitt fulla tränings- och konditionsprogram inför 2009 års MotoGP-säsong.

John Hopkins berättar; "Det är otroligt, det är fantastiskt att vara fri från metallen igen efter all denna tid. Jag har haft flera skador i det förflutna och gått igenom en del kirurgiska ingrepp sedan 13-årsåldern, men man blir aldrig riktigt van vid det. Nu när all metall är ur min kropp ser jag fram emot lite vila och återhämtning, att umgås med min fru Ashleigh och våra två familjer under jultiden. Doktor Ting tror att det kommer ta fyra veckor innan jag kan börja min träning ordentligt igen, men det borde ge mig tid att förbereda mig, redo för starten av försäsongens tester i slutet av januari."

hopkins2

Michael Bartholemy, Kawasakis tävlingschef kommenterar: "John har antingen skadats eller blivit rörelsehindrad av sina skador under nästan hela säsongen, så att avlägsna all metall från hans kropp är ett viktigt steg i återhämtningsprocessen för honom. John kommer att behöva cirka fyra veckor att återhämta sig helt från det kirurgiska ingreppet, men han kommer då att kunna återgå till sin träning inför försäsongen med full intensitet. Detta borde göra honom helt återställd till det första testet för den nya säsongen i slutet av januari. Det har varit svårt att se John köra skadad i år, så jag ser fram emot att få se honom tillbaka på cykeln i prima skick. Det är viktigt för oss att få med John tillbaka på 100 procent nu, eftersom vi kommer att ha med helt nya Ninja ZX-RR vid det första testet 2009. Såklart behöver vi ha båda våra förare på topp om vi skall ha cykeln redo för första tävlingen i april."