Andrea Iannone kommenterar helgens MotoGP

Pramac Racings Andrea Iannone lämnade Australien tomhänt efter en kollision med Repsol Hondas Dani Pedrosa under söndagens MotoGP-race.

Iannone har överlag haft en bra säsong tillsammans med Pramac och har premierats med en plats i det officiella Ducati Teamet för 2015, men saker och ting gick inte som planerat på Phillip Island - där han kraschade in i Pedrosas Honda, och effektivt satte stopp för fortsatt racing för de båda.

Händelsen kommer att granskas av ”Race Direction” i Malaysia den här kommande helgen eftersom Iannone inte kunde träffa dem på söndagen, eftersom han fortfarande behandlades för skador som han drog på sig under sin krasch i vad som i övrigt var ett incidentfyllt race.

Iannone förklarade: "Det var en mycket svår tävling för mig. I början gick det bra, men Cal var långsam och jag kom i kontakt med honom, så i andra kurvan var jag i 11:e position. Efter två eller tre varv började jag köra fortare, och hade gruppen framför mig, jag pressade lite mer i kurva fyra men när jag bromsen drog jag förbi Stefan och växellådan ville inte fungera och jag fick inte i första växeln, så jag kom i kontakt med Dani. Jag är inte glad över detta men det är racing. Så är läget, och jag måste blicka framåt. Jag är ledsen över att jag inte kom i mål och jag är också ledsen för att jag satte stopp för Pedrosas race. "