I samband med helgens Grand Prix de Catalunya, hemmarace för fyrafaldige världsmästaren Marc Márquez, meddelade Honda Racing Corporation sin kontraktförlängning med den 23-åriga spanska föraren, som kommer att fortsätta att tävla för Repsol Honda team under de kommande två åren.

Marc är närvarande inne på  sin fjärde säsong i MotoGP, där han hela tiden kört för Repsol Honda Team. Under den tiden har han vunnit två VM-titlar, under sin rookiesäsong år 2013 och igen år 2014, medan han slutade trea förra året. Denna säsong har Márquez hittills vunnit nästan hälften av racen i klassen han har kört och har avslutat på pallen 73% av racen.

Med fem deltävlingar kvar av årets MotoGP-säsong leder Marc mästerskapet med 10 poängs marginal till andreplacerade Jorge Lorenzo.

Marc Marquez kommenterar: "Jag är mycket glad att kunna meddela denna förnyelse med HRC, i synnerhet då det sammanfaller med Catalunya Grand Prix, mitt hemma-GP, därifrån jag har några riktigt bra minnen. HRC och jag har en mycket stark relation, och jag har alltid velat fortsätta att vara en del av Repsol Honda Team. Under våra tre och ett halvt år tillsammans, har vi haft ett antal fantastiska stunder, med härliga segrar och två VM-titlar, liksom några utmanande stunder som jag tror gjort oss starkare. Vi jobbar mycket hårt i år för att återvinna titeln. Det är en stor ära att vara en del av Hondafamiljen, och jag är glad över att få vara en del av denna speciella grupp av människor under ytterligare två säsonger. "