KTM har meddelat att den österrikiska tillverkaren kommer att ställa upp som ett wildcard under året sista MotoGP-race vid spanska Valencia i november.

I samband med veckans MotoGP-test i Österrike körde KTM RC16 vid sidan av sina framtida rivaler för första gången. Mika Kallio och Thomas Lüthi var ute och luftade de nya KTM-maskinerna på Red Bull Ring och noterades för konkurrenskraftiga varvtider, och där många imponerades över kraften hos den orangea maskinen.

Andrea Iannone (Ducati Team) placerade sig på toppen av tidrapporten med tiden 1'23.240. KTM:s test-team med Mika Kallio och Tom Luthi bakom spakarna fortsatte att göra framsteg, där både förarna lyckas komma inom 2,5 sekunder från Iannones bästa varvtid.

"Jag tror att alla kan vara riktigt nöjda med att vi är här med de andra. I slutändan tror jag varvtider var på en bra nivå, ganska bra, "säger Kallio som har lett utvecklingsarbetet av RC16. "Vi försökte följa de andra för att se hur motorcykeln betedde sig och var vi förlorar jämfört med dem."

"Omkring två sekunder bakom de snabbaste killarna, just nu, är ganska bra. Vi har fortfarande tid att förbättra oss innan vi kommer till Valencia", sa Kallio och bekräftade ryktena om KTM:s racedebut.