Andrea Iannone körde hem den första segern för det italienska märket sedan 2010, efter en spektakulär duell om segern.

Under helgens MotoGP på österrikiska Red Bull Ring säkrade Andrea Iannone första segern för Ducati Team sedan Casey Stoner senast segrade med Ducati på Phillip Island år 2010. Den italienska föraren, för vilken MotoGP-segern är hans första, pallade för trycket från teamkamraten Andrea Dovizioso, då Ducati-duon satte fart under andra halvan av racet - och såg till att de två första placeringarna gick till Ducati för första gången sedan 2007. Regerande mästaren Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) slutade som trea, före sin teamkamrat Valentino Rossi - och kapade marginalen till mästerskapsledare Marc Marquez som körde i mål som femma.

Iannone fick en bra start från pole och tog ledningen in i första kurvan, och där bakom var Marc Marquez (Repsol Honda Team) lite väl het på gasen och körde brett i en incident som också påverkade snabbstartande Lorenzo.

Dovizioso körde ett imponerande race och ledde under många varv på Red Bull Ring. Med ett hårdare däckalternativ än sin teamkamrat, lyckades han inte riktigt hålla sin teamkompis tempo i slutskedet av racet och passerade mållinjen som tvåa i sin 250:e GP-start.

Jorge Lorenzo har haft problem att leverera på topp under de senaste racen i årets mästerskap, men den regerande MotoGP-mästaren visade exakt varför han har den titeln i helgens race – för att sluta på pallens tredjeplats, med mästerskapsledaren Marc Marquez som femma och Rossi på fjärde plats.

Marc Marquez leder mästerskapet med sina 181 poäng, med Jorge Lorenzo som tvåa på 138 poäng och Valentino Rossi på tredje plats med 124 poäng.

Nästa race körs kommande helg, 21 augusti, vid Brno i Tjeckien.