Nytt crossteam

Idag har fastbikes.se äran att presentera vår samarbetspartners nya teamsatsning med Team mxstar.se och Marcus Norlén som deras toppförare. Marcus har de senaste tre säsongerna rört sig mest ute i Europa och VM cirkusen, nu senast för det brittiska teamet SUSO MVR-D Suzuki i MX2 klassen. Tillsammans med Marcus satsar Team mxstar.se på att ha riktigt kul och prestera så bra som de bara kan i motocrossens tyngsta klass MX1. Givetvis kommer du kunna följa teamets framfart på mxstar.se och här på fastbikes.se.

Som nybliven pappa till sonen William väljer Marcus ett för honom annorlunda spår och kommer hem till Sverige på heltid denna säsong för att satsa sin energi i MX1 klassen i SM.
Ytterligare förare för teamet blir även teamchef Tomas Persson, som kommer att fokusera säsongen på att via Sverigecupen köra till sig en elitlicens och plats på SM startgrinden även han. Tomas har de senaste säsongerna kört på amatörnivå, med fina resultat ibland annat Stockholmscrossen, Gotland Grand National och Stångebroslaget.

team_mxstar_tomaspersson3_medium- Det ska bli riktigt spännande att klassa upp sig till senior och se vad man kan ge på den nivån", säger Tomas Persson.

Teamet kommer att köra Suzuki RMZ 450 -09. Marcus har under flera säsonger kört Suzuki och tycker mycket bra om dessa motorcyklar, det blir därför ett naturligt steg att fortsätta på detta märke.

Att dra igång en teamsatsning i dessa tider kanske inte kan ses som något genidrag, men vi är nöjda och är på väg dit vi vill vara inför vår första säsong. Vi kommer lägga mycket stor vikt vid att synas för våra samarbetspartners, fans och media.

Teamet består i grunden av:

Förare: Marcus Norlén
Teamchef och förare: Tomas Persson
Fix och trix: Mattias Söder
Fastbikes.se önskar Marcus och Tomas lycka till!

 

3 snabba frågor till Marcus


En satsning på hemmaplan och SM för säsong 2009, hur känns det?
Det känns kul på ett sätt att vara hemma mer, men självklart tråkigt att inte köra VM. Helst vill jag köra VM, men ekonomin tillåter det inte just nu. Ser fram emot en säsong hemma.

Vad är din målsättning med säsongen?
Försöka att köra lika bra som jag gör på träning och prestera mitt bästa hela tiden.

Vad tror du om motståndet i MX1 klassen?
Tror det blir bra nivå på MX1 SM, med ett antal förare som kliver upp ser det ut att bli en stark klass. Nu när Kenneth Gundersen är med också, höjs nivån ytterligare.