Valentino Rossi var mycket nöjd med resultatet av motocrosseventet han organiseradei Cavallara under söndagen. Över 10000 åskådare bidrog till att göra dagen till en stor framgång. Evenemanget, med titeln "motocross dei Campioni, 30 anni dopo", vanns av Andrea Dovizioso, med andra italienska förare som Marco Melandri, Loris Capirossi, Marco Simoncelli och Mattia Pasini, liksom världsmästaren i 125-klassen Julián Simón och forne 500-titelinnehavaren Kevin Schwantz deltog också. Se filmen från eventet.

Evenemanget arrangerades av 2009 års MotoGP-mästare Valentino Rossi med syfte att samla in pengar till ett barnsjukhus i Pesaro som hjälper leukemisjuka.

 

-Detta var viktigt eftersom det var en välgörenhetsgala för barn. Vi är mycket nöjda med responsen, och det är spännande att se alla dessa människor här i Cavallara. Det är också trevligt att tävla med andra förare! Jag tackar alla förare som ville komma. Jag tror att det var en bra show och vi har haft tur i år eftersom det inte regnade, kommenterade en glad Valentino Rossi.

- Senare denna månad ska jag delta i Monza Rally i en Ford, och veckan efter det ska jag vara med på Bologna Motorshow, även då med Ford. Efter det ska jag ha semester, och då ska jag åka skidor, avrundade Rossi.

 

{flvremote}http://files.evisor.tv/200911/10628.flv{/flvremote}