I helgen kördes Motoshow Supercross i finska Lahti. Efter en helvtrög inledning för svenskarna höjdeframförallt Tom Söderström tempot rejält under dag 2 och kom 3:a i kvalheatet, 2:a i semifinalen. I finalen var Mattev Boni snabbast före Xavier Hernandez och Toni Eriksson. På fjärde plats kom Weston Peick medan Tom Söderström kom femma med sin nya Suzuki.

Även för Filip Thuresson såg läget bra ut men i semifinalen var det en annan förare som hoppade snett, varpå hans styre träffade Filips nyopererade axel. Filip fullföljde racet och kom trea i mål. Under pausen till finalen stelnade axeln till rejält och i stort sett all kraft i armen försvann varpå Filip valde att stå över finalen.

 

Så här kommenterar Filip Thuresson helgens race:

”I första kvalheatet för kvällen var jag tvåa i starten efter Chris Gosselaar från USA, han kraschade på första varvet så jag tog över ledningen. Sen på fjärde varvet blev jag omkörd av Xavi Hernandez från Spanien men höll sedan andra platsen ända in i mål, det var jag nöjd med.

I och med det gick jag direkt till semifinal och jag gjorde en bra start och var ut som 3a, i första stora dubbeln hoppade jag och en finsk kille ihop i luften och han landade oturligt nog med sitt styre rakt på utsidan av min underarm, det ryckte till ordentligt i axeln så jag fick en grymt konstig känsla och trodde att axeln hoppade ur led igen. Men efter några sekunder kändes det bättre och jag fortsatte heatet och körde i mål som 3a.

Efter heatet sen när jag hade lugnat ner mig lite då stelnade axeln till ordentligt och jag började få riktigt ont, även armen kändes konstigt då styret träffade någon nerv så jag knappt hade något grepp i handen. Jag bestämde mig för att inte köra mer för helgen för att jag inte ville riskera något onödigt nu. Kändes grymt tråkigt att stå att titta på söndagen när man vill vara med och köra.

Idag 9 november, har jag varit hos min läkare Sten Björnum i Göteborg och kollat så att allt stod rätt till i axeln och det gjorde det så nu är det bara att ladda om inför supercrossen i Stuttgart till helgen.”

 

Rasmus Sjöberg tog sig till final under de båda tävlingsdagarna. Under den första drabbades han av strul med motorcykeln och fick kasta in handduken efter att ha legat på sjätteplats. I andra finalen gick det inte heller riktigt som tänkt för Rasmus, som efter flera krascher var en av de sista i mål.

Tom Johnsson var en annan svensk som var på plats och tävlade i Lahti, utan att ta sig till final under någon av dagarna.

Resultat - Final:

1. Mattev Boni

2. Xavier Hernandez

3. Toni Eriksson

4. Weston Peick

5. Tom Söderström

6. Christoper Gosselaar

7. Alex Snow

8. Ludde Söderberg

9. Juuso Matikainen

10. Joey Rossi

11. Jussi Nikkilä

12. Toni Matikainen

13. Chad Yarranton

14. Rasmus Sjöberg

15. Joonas Heimonen