Under helgen kördes Superbike VM på Silverstone i England. Ducatiföraren Carlos Checa vann båda racen, och utökade därmed sin mästerskapsledning ytterligare.

RACE 1

Carlos Checa (Ducati) tog sin nionde seger för året genom att vinna helgens första race i Superbike VM på Silverstone. Samtidigt säkrade han därmed Ducatis 300:e raceseger i Superbike VM:s historia.

Eugene Laverty var tvåa med sin Yamaha, med hans teamkamrat Marco Melandri på en tredjeplats. Den Lokale hjälten Leon Haslam (BMW) var fyra, medan Wild Card föraren John Hopkins hamnade på femte plats med sin Suzuki.

Sylvain Guintoli körde till sig sjätteplatsen med sin Ducati, före Joan Lascorz (Kawasaki) på sjunde plats.

Apriliaföraren Max Biaggi var besviken efter sin 11:e plats, hans teamkamrat Leon Camier var upprörd över att förlora en pallplats efter att hans motorcykel drabbades av ett tekniskt problem, och han körde i mål på 15:e plats.

RACE 2

Den spanske Ducatiföraren Carlos Checa säkrade sig tionde seger för säsongen när han vann helgens andra 18-varvsrace på Silverstone, och utökade därmed sin ledning i Superbike-VM.

Eugene Laverty (Yamaha) tog sin fyrcylindriga motorcykel till en andraplats, med sin märkeskollega Marco Melandri på tredje plats. Aprilia-föraren Max Biaggi var hack i häl på Melandri i den sista böjen men klarade inte av att ta sig förbi före målflaggan, utan fick nöja sig med fjärde plats.

Biaggis teamkamrat Leon Camier blev femma, efter att ha varit på pallplats under huvuddelen av racet. John Hopkins (Suzuki) pressades ner till sjunde plats av Ducatiföraren Sylvain Guintoli.

Carlos Checa leder mästerskapet med 343 poäng, före Max Biaggi (281 poäng), Melandri 272 poäng och Laverty 208 poäng.