Kungen av Bercy

James Stewart som nyligen avslutade det långa samarbetet med Kawasaki har fått en härlig start hos Yamaha. För ett par veckor sedan vann han US Open i Las Vegas, och nu  i helgen körde han hem segern i Bercy Supercrosstävling i Frankrike.

 

Den 22 årige AMA Supercrossmästaren ägde samtliga tre kvällar I den franska huvudstaden och blev därmed "King of Bercy".

fb_p20081110152756343Det var andra året i följd som en Yamahaförare placerade sig högst på pallen i den prestigefyllda tävlingen. Förra året var det Chad Reed (som körde Yamaha innan han bytte till Suzuki) som stod där högst uppe på pallen.

Det här var andra segern på kort tid för James Stewart som nyligen gick över till Yamaha från Kawasaki. Förra månaden körde han hem segern i US Open i Las Vegas med sin Yamaha YZ450F. Bättre start på sin Yamaha-karriär kan han knappast ha önskat sig.

fb_p20081110151607875-Det var en härlig erfarenhet, det var som Motocross of Nations men häftigare. Jag var lite chockad över mina träningstider så jag visste att jag hade ett bra tempo. Banan var ganska lättkörd men ganska bra. Det finns bara ett par platser där du verkligen kan plocka tid och jag utnyttjade det, förklarar James Stewart.

-Efter US Open körde vi en till test och det känns bra och mitt team fungerar bra. Jag tror att vi kommer att göra en del förbättringar. Men jag måste verkligen säga att, trots att den här hojen är annorlunda mot vad jag körde tidigare är den långt mycket bättre. Det känns verkligen avslappnat och bra, särskilt i kurvorna. Där har verkligen tempot ökat, fortsätter James Stewart.

Resultat -Bercy Supercross
1. James Stewart, Yamaha
2. Justin Brayton, KTM
3 Josh Grant, Yamaha
4 David Vuillemin, Kawasaki
5 Cyrille Coulon, Yamaha
6 Kevin Windham, Honda
7 Matt Goerke, Suzuki
8 Steve Boniface, Honda
9 Eric Sorby, Yamaha
10 Nicolas Aubin, Yamaha