Travis Pastranas galna, adrenalintörstande gäng Nitro Circus klarade under förra veckan att ta sig in i Guinness rekordbok när 18 motorcyklister samtidigt gjorde en baklängesvolt i luften, live inför publik på O2 Arena i London.

Rekordvoltandet sändes live via satellit till över 500 biografer runt om i världen, där fansen kunde sitta på helspänn i salongerna medan de häpnadsväckande scenerna utspelade sig i London.

nitro-team

 Fredrik 'Frog' Berggren och Thom Johansson är nummer sex och sju från vänster.

18 internationella motorsportatleter deltog i den halvtimmeslånga showen som övervakades och godkändes av Guinness World Records. Arenan fylldes av öronbedövande applåder när de gränslösa motorfanatikerna visade upp sina bästa stunts innan de laddade inför rekordförsöket. Uppvisningen följdes av en intervju med motocrossmästaren och Nitro-ledaren Travis Pastrana som berättade om backflipens historia och på så sätt påminde alla om vad det var de skulle få se. Efter den fantastiska rekordshowen visades intervjuerna med deltagarna live på storbildsskärm så att publiken kunde se de adrenalinfyllda reaktionerna direkt. Nitro Circus 25:e Guinness världsrekordtitel dedikerades motocrosslegenden Eigo Sato.


Guinness World Records-representanten Ben Backhouse sa, "Det har varit en fantastisk kväll här på O2. Vi har sett några fantastiska stunts och det känns underbart att avsluta kvällen med ett helt nytt Guinness världsrekord."
Detta blev även startskottet för premiären av Nitro Circus: The Movie 3D, filmen med Nitros unika tolkning av actionsport och underhållning i 3D. Den kommer även att finnas tillgänglig på 3D Blu-Ray och DVD från och med den 3 april.


Nitro-gänget kommer tillbaka med full kraft och turnerar i Europa i juni 2013 ... Det är utlovat en vild och galen uppvisning! För mer info besök nitrocircuslive.com.