Junior-VM i Motocross ägde rum i Lierneux, Belgien under helgen och svenske Yamahaföraren Alvin Östlund körde till sig en andra- och en tredjeplacering i 125-klassen, för att sluta som trea i helgens mästerskap, en vecka efter att han dominerade EMX125 i belgiska Lommel.

125

I 125-klassen kunde vi glädjas åt svenske Yamahaföraren Alvin Östlunds andraplats i första racet, som vanns av Suzukiföraren Brian Hsu och Gilberto Locurio på tredje plats.

Brian Hsu (Suzuki) vann även andra 125-racet, denna gång med Gilberto Locurcio (Yamaha) på andra plats och Alvin Östlund som trea. Svenske KTM-föraren William Andersson körde i mål på 13e plats.

Brian Hsu vann helgens 125-mästerskap, före Gilberto Locurcio och Alvin Östlund på tredje plats. William Andersson slutade på 12e plats i mästerskapet.

85

Första 85-racet vanns av KTM-föraren Caleb Grothues, före Kawasaki Brian Strubhart Moreau och finske KTM-föraren Kim Savaste. Rasmus Håkansson (KTM) var främste svensk med sin 22a plats. Edvin Hagman (KTM) slutade på 33e plats, före Adam Einarsson (TM) på 23e placering och Filip Olsson (KTM) på 38e plats.

Andra racet vanns av danske Mikkel Haarup (KTM), före Kim Savaste (KTM) och Paolo Lugana (KTM). Svenske KTM-föraren Filip Olsson gjorde ett rejält avancemang från första racet och slutade på 13e plats, som främste svensk. Edvin Hagman körde i mål på 17e plats, medan Rasmus Håkansson slutade på 25e plats före Adam Einarsson på 26e plats.

Kim Savaste vann helgens 85-mästerskap, före Caleb Grothues och Mikkel Haarup. Filip Olsson blev främste svensk på 18e plats. Edvin Hagman slutade på 23e plats, medan Rasmus Håkansson kom på 30e plats, före Adam Einarsson på 31e plats.

65

Första racet i 65-klassen vanns av KTM-föraren Jett Lawrence, med Kawasakiföraren Jett Reynold på andra plats före KTM-föraren Jeremy Ryan. Främste svensk var KTM-föraren Noel Nilsson med sin sextonde-placering. Max Pålsson (KTM) körde i mål på 23e plats.

Andra racet i 65-klassen vanns av Jo Shimoda (KTM), med Jett Lawrence på andra plats och Jeremy Ryan återigen som trea. Den här gången avancerade Noel Nilsson upp till tionde plats medan Max Pålsson slutade på 26e plats.

Helgens mästerskap slutade med Jett Lawrence som totalsegrare, före Jo Shimoda och Jeremy Ryan. Noel Nilsson slutade på 12e plats och Max Pålsson kom 29a.