Trots en del skador verkar Fredrik Norén ha ett härligt flyt just nu. I helgen knep 18-åringen från Falköpings MK en dubbelseger i MX2 och leder nu med 44 poäng när en deltävling kvarstår att köra i mästerskapet. I MX1 var det Andreas Hultman som vann första heatet medan Rickard Sandberg segrade i det andra heatet. Elin Mann vann ännu en dubbelseger i damklassen.

 

MX1

Jonny Lindhe var snabbast i starten i första heatet. Samtidigt, i andra böjen, tvingades Marcus Norlén slå av på tempot och tappade många placeringar, samtidigt som Rasmus Sjöberg tvingades bryta.

Lindhe låg i ledning med Rickard Sandberg och Andreas Hultman hack i häl. Ytterligare några varv senare la Hultman i en högre växel och tog sig upp i ledning. Sandberg jagade friskt bakom Lindhe och tog sig slutligen förbi för att avrunda som tvåa, efter segrande Andreas Hultman och med Mats Nilsson på en tredjeplats. Jonny Lindhe avslutade på åttonde plats i första heatet.

I det andra heatet hade poängstriden tätnat ytterligare med Marcus Norlén i topp med 14 poäng tillgodo till tvåan Hultman och 17 poäng till Sandberg.

Mats Nilson tog starten för att strax därefter bli omkörd av heatsegraren Rickard Sandberg och Andreas Hultman. Efter att Andreas Hultman låg på en fjärdeplats en stund, avancerade han och körde över mållinjen som tvåa, vilket betyder att han och Rickard Sandberg har lika mycket poäng, sju poäng efter mästerskapsledaren Marcus Norlén, inför finalen i Västerås.

MX2

Kalle Olsson (Honda) tog starten i det första racet, med Jonas Edberg (Honda) som tvåa och Calle Aspegren (KTM) trea. Edberg och även Aspegren körde snart om Olsson. En kort stund därefter la Aspegren in en stöt för att passera Edberg, något som slutade med att han istället gled omkull och sedan blev ståendes frenetiskt kickande.

Samtidigt klättrade Fredrik Norén (Honda) från sin sjundeplats och låg plötsligt tvåa med endast Edberg kvar att försöka ta sig om, något han också klarade till synes tämligen enkelt. Fredrik Norén vann således första heatet medan Jonas Edberg fick nöja sig med andraplatsen före Fredrik Karlsson (Suzuki)

I det andra heatet vann Fredrik Norén starten och behöll den platsen hela vägen in i mål, med Filip Bengtsson jagandes strax där bakom.

I och med helgens dubbelseger leder Fredrik nu med 44 poäng över mästerskapstvåan i MX2, Filip Bengtsson, och det finns 50 poäng att köra om i årets sista mästerskapstävling som körs i Västerås om cirka en månad.

I damklassen var det Elin Mann som kammade hem ännu en dubbelseger och leder nu med 32 poäng före tvåan Sandra Adriansson.

I det första racet var det Marie Romlin som tog täten, tätt jagad av Elin Mann som snart tog sig förbi för att senare köra i mål som segrare, före Sara Pettersson och Sandra Adriansson.

I det andra heatet fick Adriansson till en supersnabb start och fick en lucka till Mann och Sara Pettersson. Två varv kvar att köra la Elin Mann in stöten och tog sig förbi Adriansson upp i ledning. Elin Mann körde kort därefter i mål som segrare, före Sandra Adriansson och Sara Pettersson.

KOMPLETTA RESULTATLISTOR HÄR