Helgens MXGP i Lettland var i vanlig ordning en actionspäckad tillställning med gott om närkamper på den utmanande Kegums-banan. För andra året i rad kunde Red Bull KTM Factory Racings Jeffrey Herlings och Rockstar Energy Husqvarna Factory Racings Thomas Kjer Olsen lämna Lettland som GP-segrare i MXGP respektive MX2. 

I MXGP segrade Jeffrey Herlings (KTM) i båda racen före märkeskollegan Antonio Cairoli. I race 1 slutade Yamahaföraren Romain Febvre på tredje plats i race 1 medan Husqvarnaföraren Gautier Paulin knep tredjeplatsen i race 2, och även slutade på tredje plats i GP:t. 

Jeffrey Herlings leder MXGP-mästerskapet med sina 336 poäng, närmast före Antonio Cairoli på 307 poäng och Clement Desalle (Kawasaki) som trea med 244 poäng.

I MX2 var det danske Husqvarnaföraren som tog kommandot och segrade i race 1, med Pauls Jonass (KTM) som tvåa och Thomas Covington (Husqvarna) på tredje plats. I race 2 segrade Jorge Prado (KTM) före Thomas Kjer Olsen och med Jago Geerts (Yamaha) som trea. Thomas Kjer Olsen kom segrande ut ur GP:t, med Jago Geerts som tvåa och Pauls Jonass som trea. 

Paulsson Jonass toppar mästerskapstabellen i MX2 med sina 304 poäng, före Jorge Prado som tvåa med 282 poäng och Thomas Kjer Olsen på tredje plats och 266 poäng.

Nästa MXGP körs kommande helg vid tyska Teutschenthal.