Regerande MXGP-världsmästare Jeffrey Herlings kommer att intensifiera sin fysiska träningsplan under de närmaste veckorna i väntan på sin comeback bakom styret på sin KTM 450 SX-F i slutet av april och motocross-VM.

Holländaren besökte Munderfing och KTM Race HQ den här veckan i Österrike för att planera ett preliminärt schema i kölvattnet av en komplex operation av sin trasiga högerfot. I samråd med Factory Red Bull KTM-teamet och medicinska experter pekar det mesta mot att Herlings kommer att börja köra sin #84-maskin i slutet av april. Mycket beror på läkningsprocessen, men den 24-årige föraren kan redan träna hårdare och med större flexibilitet.

Den fyrfaldige världsmästaren kommer inte att köra Grand Prixen i Storbritannien, Holland och Italien, men kommer förhoppningsvis därefter kunna börja räkna dagarna tills han åter igen kan ställa upp bakom startgrinden igen, och ansluta till sina Red Bull KTM-teamkamrater Tony Cairoli och Jorge Prado, som för närvarande har ett grepp om de röda ledarskyltarna i MXGP respektive MX2.

Jeffrey Herlings: "Rehaben har gått väldigt bra och jag ser fram mot att komma tillbaka och slänga ett ben över motorcykeln igen. Jag vill vara tillbaka till GP-racingen så fort som möjligt men vi kan inte säga vilket race ännu, tills jag får lite körtid. Jag har kunnat snäppa upp min cykel- och simträning nu. Vi kommer med säkerhet missa de kommande tre rundorna men vi vill inte heller kasta oss tillbaka in i racingen och riskera ett bakslag."