Svenske GasGas-föraren Isak Gifting fortsätter att imponera. I helgens MXGP på Lommel-banan i belgiska Flandern körde han till sig sjätte plats i första racet i MX2-klassen.

Efter att ha följt upp sitt imponerande resultat med en stark åttondeplats i race två, säkrade den unge svensken åttondeplatsen totalt i omgång 13 i MX2-världsmästerskapet. Svenske Hondaföraren Alvin Östlund slutade på 10:e plats efter att ha kört i mål på 8:e respektive 11:e plats i racen. 

Isak Gifting: ”En mycket bra dag för mig. I race ett körde jag smidigt och försökte minimera mina misstag. Jag visste att jag var i en bra position och arbetade hårt för det resultatet. Jag hoppades på samma sak i det andra racet, men jag gled ut i första svängen och kraschade. Jag hade en bra start och var kanske trea eller fyra så det var frustrerande. Men jag kände faktiskt att min körning var mycket bättre än första racet och det här var jag ännu mer nöjd med! Att avancera från åttonde från 34: e plats var jättebra för mig. Nu behöver jag bara återhämta mig och ladda igen på onsdag! ”

På onsdag körs nästa race i MXGP, även det på Lommel-banan i Belgien.