MotocrossVM: Elin Mann knep fjärdeplatsen

Elin Mann fyra

I helgen kördes Motocross VM i Bulgarien. Det var andra omgången för MX1 och MX2. Däremot var det premiär för MX Woman där Elin Mann, Sara Petterson och Marie Romlin var med och kämpade. Helgen började inget vidare för MX1-föraren Johan Carlsson som kraschade olyckligt under första träningen. Men trots att det såg illa ut till en början kom Johan till start under söndagen.


Första racet vanns av Suzukiföraren Ken de Dycker (Belgien). Joshua Coppins (Nya Zeeland) som kör Yamaha kämpade till sig en andraplats före KTM-föraren Maximilian Nagl (Tyskland). Johan Carlsson körde i mål på 24:e plats.

DeDycker_MxGp2BG

Ken De Dycker

 

I andra racet var det spanjoren Jonathan Barragan (KTM) som kammade hem segern före Joshua Coppins och regerande världsmästaren från Italien, David Philippaerts (Yamaha). I detta race lyckades Johan avancera några placeringar och körde i mål på 21:a plats.

Barragan_MxGp2BG

Jonathan Barragan

 

I MX2 var det de tre fransmän som fick kliva upp på pallen i det första racet. Marvin Musquin (Honda) körde hem segern. Gautier Paulin (Kawasaki) Kom tvåa och Nicolas Aubin (Yamaha) kom trea.

Musquin_MxGp2BG

Marvin Musquin


Även i helgens andra MX2-race var det tre på pallen från Frankrike. Steven Frossard (Kawasaki) vann före Gautier Paulin (Kawasaki) och Marvin Musquin (Honda).

Frossard_MxGp2BG

Steven Frossard


I damernas första race (MX Woman) var det tyskan Stephanie Laier (KTM) som vann före fransyskan Livia Lancelot (Kawasaki) och Hondaföraren Ashley Fiolek (USA). Elin Mann (KTM) körde till sig en härlig femteplats. Sara Petterson (KTM) kom i mål på 15:e plats medan Marie Romlin (KTM) kom på 29:e plats.

Laier_MxGp2BG

Stephanie Laier


Helgens andra MX Woman-race vanns av Livia Lancelot. Stepanie Laier fick nöja sig med andraplatsen och Ashley Fiolek kom på tredjeplats även i detta race. Elin Mann körde in på suverän fjärde plats. Sara Petterson kom på 15:e plats och Marie Romlin på 18:e.

Lancelot_MxGp2BG

Livia Lancelot

WomensStart_MxGp2BG

Starten i damklassen