Marc-Antoine Rossi och Red Bull GasGas Factory Racing har skrivit flerårigt kontrakt för Motocross-VM.

Marc-Antoine Rossi, en av 2023 års starkt lysande stjärnor i Motocross-VM, kommer att ingå i Red Bull GASGAS Factory Racing-teamet från och med nu. Rossi har kommit överens om ett flerårigt avtal med tillverkaren och kommer att göra sin fabriksdebut med GASGAS i MX2-klassen med en MC 250F.

Rossi De Carli 2023 2

Rossi tävlade i EMX250 i år med stöd från Pierer Mobility Group och säkrade sin första vinst i klassen i Teutschenthal. Det var vid Frankrikes Grand Prix, där han debuterade i MX2-klassen som ett wildcard, som han dock förvånade många inom motocross-världen. 8-6 poäng underströk hans potential på högsta nivå och kommer att vara en källa till stärkt självförtroende när han nu beger sig in i sin första hela VM-säsong.

Rossi De Carli 2023 5

Marc-Antoine Rossi: "Jag är väldigt exalterad över att ingå i Red Bull GASGAS Factory Racing-teamet på ett flerårigt avtal. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få börja min professionella karriär med ett team som har ett så starkt rekord inom sporten. Jag ser fram mot att dra igång den nya säsongen."

Davide De Carli (Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager): "Det är fantastiskt att välkomna Marc-Antoine Rossi till teamet: han imponerade på alla med sin snabbhet och potential tidigare i år. Vi kommer att arbeta med honom för att utveckla farten under åren framöver. Jag är verkligen nöjd med vår line-up för 2024 års Motocross-VM. Vi kommer att vara redo för Grand Prixet i Patagonien-Argentina."

Marc-Antoine Rossi kompletterar Red Bull GASGAS Factory Racing-teamets line-up för 2024 års Motocross-VM. Jorge Prado och Simon Längenfelder är redo att fajtas om titeln i sina respektive klasser när de fortsätter i GASGAS-färger.