I helgen kördes Motocross VM i både MX1, Mx2 och Veteranklassen för första gången någonsin i Lettland. Mats Nilsson körde hem segern i båda heaten medan Johan Carlsson fick nöja sig med en trettonde plats i första heatet i MX1 och tyvärr tvingades bryta i andra heatet efter att ljuddämparen havererade.

 

Yamahaföraren Antonio Cairoli utökade sin totalledning i MX1 genom att bli tvåa i första heatet och vinna andra heatet. Den portugisiske KTM-föraren Rui Goncalves kamade hem totalsegern i MX2 i helgen och ligger nu trea totalt i mästerskapet.

CowBoy_s_MxGp10LV

I helgen fick Johan till en fin kvalkörning och kunde efter en halvdan start köra till sig en trettonde plats i första heatet i MX1. Första heatet vanns av den belgiske Hondaföraren Clement Desalle före Antonio Cairoli och KTM-föraren Maximilian Nagl.

I andra heatet var det Antonio Cairoli som drog det längsta strået i kunde vinna heatet före Joshua Coppins och Ken de Dyker. I och med helgens lyckade körning utökade Cairoli sin totalledning i mästerskapet.


I MX2 var det KTM-föraren Rui Goncalves som körde hem totalsegern i helgens GP i Lettland. Det var hans tredje seger för året, vilket placerar honom på tredje plats totalt i MX2-mästerskapet. Den franske KTM-föaren Marvin Musquin vann första heatet och leder fortfarande MX2 totalt, före den franske Kawasaki-föraren Gautier Paulin.

vmxpodium_mxgp10lv_400
Mats Nilsson dominerade båda heaten i veteranklassen och kunde köra hem segern i båda heaten. Mats leder nu mästerskapet totalt (182 poäng totalt) före den belgiske Hondaföraren Peter Iven (144 poäng totalt) och den franske Kawasaki-föraren Christophe LherIteau (134 poäng totalt).