Mer om Tom Söderströms VM-kontrakt i Motocross

Strax före jul kunde Fastbikes.se meddela att Tom Söderström skrivit på kontraktet för att köra för Delta Suzuki i MX1-VM i Motocross, tillsammans med Kevin Strijbos. Dessutom kommer Tom köra Motocross-SM här hemma. Nu kan du läsa mer om det hela...

 

- Nu har vi gått i mål och skrivit på kontraktet, men det har varit mycket jobb bakom det, meddelar Tom Söderströms manager Leif ”Totte” Nilsson. Kontraktet gäller hela MX1-VM säsongen 2011 för Delta Suzuki där Tom får den belgiske världsstjärnan Kevin Strijbos som teamkollega.

- Avtalet med Delta Suzuki är faktiskt ett värstingkontrakt. Om Tom placerar sig inom topp 15 i det totala resultatet får han åka till deltävlingarna i USA och Brasilien, säger Leif ”Totte” Nilsson. Han tillägger att det är en tuff marknad för det finns en del personer där ute som har gott om pengar, så lite tur har de också haft även om de har haft flera krokar ute hos andra team också.

Teamet Delta Suzuki kommer att vara stationerat i Belgien i närheten av Lommel. 19-årige Tom från Tyresö, strax utanför Stockholm, har ganska fria tyglar och han kommer att kunna flyga till och från VM-deltävlingarna till Sverige där han tävlar för Team Suzuki Sweden/Din MC i SM. Redan den 7 januari påbörjas träningen och testerna med teamet. Sedan är det tänkt att teamet ska förlägga försäsongsträningen i Spanien. Motorcyklarna jobbar man på redan nu.

- Det känns jättebra att Tom har fått chansen i VM och det är den del av tanken vi hade från början säger Klas Östlund, affärsenhetschef på Suzuki i Sverige.

Tom kommer köra full SM- och VM-serie enligt tidigare plan.