Helgens MX2-GP kördes vid tyska Gialdorf och vanns av den engelske Kawasakiföraren Tommy Searle. Däremot kom helgen framförallt att handla om den tyske KTM-föraren Ken Roczen som säkrade sitt livs första VM-titel, med ett GP kvar att köra i mästerskapet.

 

Vilt påhejad av tusentals trogna fans och hela KTM:s fabriksteam säkrade Roczen sitt livs första VM-titel efter helgens andra race, och kunde därmed att plocka upp sin första seniortitel i VM.

Med segern blev Roczen, fortfarande bara 17 år gammal, Tysklands första världsmästare inom motocross på 40 år och hans hemmapublik gav honom en mottagning som han säkerligen kommer att minnas under lång tid framöver.

188e998fa5

Roczen sadlade om från Suzuki i och med att han tecknade med Red Bull Teka KTM Factory Team i januari tidigare i år. Strax efter det fick han en hel del uppmärksamhet då han deltog i AMA Supercross Lites i USA. Ken, som onekligen har en snabb inlärningskurva, säkrade sin första SX-pallplats mot slutet av säsongen. Han hade även ett par imponerande race med KTM 350 SX-F i Open Class.

Den unga tyskens statistik för 2011 års MX2-GP är onekligen mycket imponerande. Under 13 GP hittills har han tagit sju GP-segrar och varit på pallen på andra plats tre gånger. Körandes sin KTM 250 SX-F har han bara missat pallen två gånger hittills denna säsong. Fram till hans titelvinst har han 19 racesegrar, fem andraplatser och en tredjeplats.

Ken, som fyllde 17 år i april tidigare i år, föddes 1994 i Mattstedt / Thüringen i Tyskland och har samlat på sig ett imponerande antal av titlar efter att ha fått sin första 50-kubikscykel julen 1996. Han började sin racingkarriär året därpå och var på den internationella talang-radarskärmen vid en mycket tidig ålder. År 2012 står det redan klart att Ken kommer att köra för Red Bull KTM i USA och även om AMA SX-säsongen inte inleds förens 5 januari i Anaheim, är han redan tippad som en av de hetaste förare för nästa säsong.

 

Sammanställning av Ken Roczen:s titelvinnande säsong

Omgång 1 - MX2 GP Bulgarien – 1 plats

Omgång 2 - MX2 GP i Nederländerna – 2 plats

Omgång 3 - MX2 GP i USA -1 plats

Omgång 4 - MX2 GP i Brasilien - 2 plats

Omgång 5 - MX2 GP i Frankrike – 11 plats

Omgång 6 - MX2 GP i Portugal - 8 plats

Omgång 7 - MX2 GP i Spanien - 1 plats

Omgång 8 - MX2 GP i Sverige -1 plats

Omgång 9 - MX2 GP i Tyskland - 1 plats

Omgång 10 - MX2 GP i Lettland - 1 plats

Omgång 11 - MX2 GP i Limberg i Lommel - 2 plats

Omgång 12 - MX2 GP i Storbritannien - 1 plats

Omgång 13 - MX2 GP vid Gaildorf, Tyskland - 2 plats

Omgång 14 - MX2 GP vid Italienska Fermo – Blir det ännu en seger?