Årets sista MXGP kördes under söndagen i tyska Teutschenthal och det kunde knappast inte ha blivit en bättre avslutning med upp till 40.000 åskådare som kunde bevittna hur Antonio Cairoli och Tommy Searle vann Tysklands Grand Prix, och hur deras hemmaförare Ken Roczen slutade på andra pallplats i MX1-klassen.

Den sista omgången av FIM MX3 VM ägde också rum under söndagen vid Teutschenthal, där Matthias Walker erhöll titeln efter att ha kommit tvåa totalt. Det var Filip Neugebauer som vann den tyska rundan och Martin Michek tog sista platsen på MX3-pallen och slutade tvåa i mästerskapet. Günter Schmidinger kom fyra under söndagen, men han var mycket nöjd eftersom han lyckades få den tredje platsen totalt i årets MX3.

Den svenske Hondaföraren Rasmus Sjöberg kvalade in på 15e plats i MX3, för att sedan ta en fin 14e plats i Race 1, men efter något strul tvingades Rasmus bryta den andra heatet.

Chiara Fontanesi deltog inte i den sista omgången av FIM WMX VM eftersom hon tvingades ta det lugnt och återhämta sig från sin krasch i Italien, men hon var närvarande på pallen för att ta emot guldmedaljen i mästerskapet. Livia Lancelot vann det tyska racet, före Larissa Papenmeier och Meghan Rutledge. Natalie Kane slutade fyra i den tyska rundan, men hon fick kliva upp på pallen för att ta emot silvermedaljen i mästerskapet, och brittiskan Van Der Wekken knep den tredje platsen i WMX-mästerskapet.

Svenska Sandra Adriansson led av kraftig huvudvärk inför helgens race, men trots det lyckades hon kvala in på sjunde tid. Dessvärre missade hon Race 1 eftersom racet tidigarelagts utan hennes vetskap. I Race 2 var hon däremot på tid, och kunde köra till sig en fin 11e plats och 10 VM-poäng.

Sandra Adriansson kommenterar fadäsen med tidsstrulet i Race 1:

"Jag åkte iväg till start tolv minuter innan tiden var ute trodde vi, men tydligen så hade de tidigarelagt heatet en kvart så jag var istället tre minuter sen och fick inte starta!!! Vi var ändå och hämtade tidsschemat under lördag morgon, så hur de kan få ändra på det under dagen utan att meddela samtliga förare förstår jag inte... Jag var så arg och besviken att jag knappt visste vad jag skulle ta mig till!"